3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal30.000 de euro lunar cheltuieşte fiecare europarlamentar

30.000 de euro lunar cheltuieşte fiecare europarlamentar

Europarlamentarii şi-au crescut limita de cheltuieli cu echipa şi biroul cu 1.500 de euro lunar, în pofida măsurilor de austeritate susţinute de statele membre UE. Eurodeputaţii primesc 7.956,87 euro pe lună şi încă 300 de euro pentru zilele în care se află oficial la Bruxelles sau Strasbourg. Ei mai primesc lunar 19.709 euro pentru cheltuielile cu echipa lor şi biroul.
Decizia Comisiei pentru buget a PE va duce la o creştere totală a bugetului instituţiei europene cu aproape 13,25 milioane de euro în 2011, relatează EUobserver.
Grupul Socialiştilor şi cel al PPE au susţinut propunerea, în timp ce alţi europarlamentari au apreciat că este nejustificată.
Helga Trupel, membru al Verzilor, a declarat că măsura arată că europarlamentarii nu sunt, „în mod clar, la curent cu realităţile fiscale (…) şi au trimis un semnal complet greşit“ către cetăţenii UE. La rândul său, europarlamentarul de extremă-stânga Miguel Portas a calificat decizia drept „greşită“.
Între timp, susţinătorii deciziei consideră că suma suplimentară va permite angajarea mai multor oameni, în condiţiile creşterii sarcinilor lor în urma implementării Tratatului de la Lisabona. „Nu pot face munca politică sau de control pe care trebuie să o fac, dacă nu am o echipă mai mare“, a explicat parlamentarul german de centru-dreapta Ingeborg Grassle.
Decizia va fi criticată, probabil, în mai multe ţări din Europa, în condiţiile în care guvernele UE se văd nevoite să reducă din nou cheltuielile şi să crească taxele. Liderii Marii Britanii, Franţei şi Germaniei au cerut anul trecut să fie impuse limite privind cheltuielile viitoare ale UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU