10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de elevi, adunaţi de poliţişti din baruri

Zeci de elevi, adunaţi de poliţişti din baruri

Poliţiştii au organizat o serie de activităţi având ca principal obiectiv asigurarea unui climat de siguranţă şi securitate publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, precum şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.  35 de elevi au fost depistaţi miercuri de poliţişti că absentau de la cursuri, aceştia fiind găsiţi în localurile din apropierea şcolilor
„Au fost depistaţi, în localurile din apropierea şcolilor, peste 35 de elevi care absentau de la cursuri. Cei mai mulţi, 27, au fost identificaţi de poliţiştii din Motru. Elevii în cauză au fost conduşi la orele de curs, urmând ca la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ să fie dispuse măsuri conform regulamentelor şcolare“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Acţiuni de informare

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de proximitate din cadrul Poliţiei Târgu Jiu au derulat acţiuni de informare şi conştientizare a elevilor de la colegiile din oraş. Elevilor le-au fost prezentate aspectele juridice privind condiţiile răspunderii penale, răspunderea juridică a minorului şi consecinţele săvârşirii de infracţiuni.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică, a spus că astfel de acţiuni, care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, vor continua în toate unităţile şcolare din judeţul Gorj, siguranţa elevilor fiind o prioritate pentru poliţişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU