3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMotrenii au primit căldură gratis

Motrenii au primit căldură gratis

Nici o asociaţie de proprietari din Motru nu a achitat căldura furnizată în această iarnă în sistem centralizat

Locuitorii din Motru nu au plătit în această iarnă căldura furnizată de Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) din municipiu. Cu toate că aveau şi înainte de începerea iernii datorii foarte mari la apă caldă şi căldură, motrenii au fost păsuiţi de UATAA şi au beneficiat de agent termic şi apă caldă. Municipiul Motru este singurul din judeţul Gorj unde căldura este furnizată în sistem centralizat şi toţi abonaţii, fie că plătesc sau nu, depind de acelaşi prestator de servicii.
Pentru a nu fi afectate cele câteva sute de familii care au mai plătit întreţinerea, din totalul de 6.400, conducerea Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă a decis să nu fie nimeni debranşat de la căldură. Efectul acestei decizii a fost o creştere substanţială a datoriei asociaţiilor către furnizorul de agent termic.
 
80% dintre beneficiari nu plătesc deloc

Ilie Schinteie, directorul Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă din Motru, a declarat că suma pe care societatea o are de încasat de la beneficiari a atins un record în această iarnă. În prezent, UATAA Motru are de încasat de la asociaţiile de proprietari, unităţile de învăţământ, consiliul local şi bugetul local 29 de milioane de lei.
„Suntem într-o situaţie disperată. Cu păcura suntem la limită şi mergem doar pe înţelegere cu furnizorii. Avem de primit de la asociaţiile de proprietari 11,5 milioane de lei, 6,5 milioane subvenţiile la căldură de la bugetul local şi un milion de lei de la bugetul statului. De la unităţile de învăţământ avem de primit încă zece milioane de lei. Şi noi avem de achitat lignitul către Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Avem datorii la ei de şase milioane de lei. Pe căldura pe care am furnizat-o anul acesta asociaţiilor de proprietari nu am văzut nici un leu. Au primit agent termic gratis. Doar câteva familii din bloc au plătit“, a precizat directorul Ilie Schinteie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII