13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSRL Salubritatea creşte preţul gunoiului

SRL Salubritatea creşte preţul gunoiului

Transformarea Serviciului Public de Salubritate Craiova în SRL atrage după sine şi creşterea tarifului de colectare a gunoiului menajer începând cu luna martie. Transformările lovesc direct în buzunarul cetăţeanului, care plăteşte lunar pentru ridicarea gunoiului menajer 4,38 lei/persoană. Suma cu care se va „rotunji“ preţul acestui serviciu în Bănie ţine de redevenţa pe care urmează să o plătească noua societate către administraţia locală, dar şi de taxele şi impozitele pe bunuri. Dacă până acum taxele şi impozitele pentru bunurile mobile şi imobile pe care le administra serviciul erau percepute de la bugetul local, în prezent, nou-înfiinţata societate trebuie să-şi susţină singură cheltuielile. Adică, pentru clădirile, terenurile şi autovehiculele pe care i le va concesiona administraţia publică locală, SC Salubritatea SRL va vărsa la Taxe şi Impozite sume enorme, o mare parte din ele provenind din preţul gunoiului din Bănie.
Întrucât încasările actuale nu pot acoperi taxele şi impozitele pe care direcţia trebuie să le plătească la rândul ei, reprezentanţii noului SRL s-au gândit să majoreze costurile de colectare şi transport pentru gunoiul menajer atât pentru populaţie, cât şi pentru agenţii economici (persoanele juridice plătesc 47 de lei pe metru cub).
„Cu siguranţă, modificări de tarif vor fi din luna următoare. Aşteptăm ca Primăria Craiova să stabilească redevenţa pentru bunurile mobile şi imobile care ne vor fi concesionate nouă. Aceasta poate fi stabilită la valoarea de amortizare a mijloacelor fixe sau procentual, din cifra de afaceri. De acum înainte, noi trebuie să plătim şi taxe şi impozite pentru toate bunurile deţinute. Aceste sume vor fi obţinute din serviciile efectuate de noi către populaţie şi agenţi economici“, a declarat Sorin Ciobanu, directorul SC Salubritatea SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII