11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPlată dublă la apa rece

Plată dublă la apa rece

Plata apei reci constituie o problemă pentru asociaţiile de proprietari din Craiova. Citirile individuale de la apometrele din apartamente nu corespund cu consumul total indicat de contorul general care înregistrează cantitatea de apă consumată de un bloc. Ca să împace şi capra, şi varza, administratorii asociaţiilor împart surplusul de apă rece tuturor proprietarilor, la pauşal. Sunt trei cauze care duc la acest surplus de apă: fie sunt pierderi în subsolurile blocurilor, fie unii proprietari nu dau citirea corectă a apometrelor din apartamentele proprii, fie unii dintre ei „driblează“ aparatele de măsurat. Prin urmare, pentru aşa-zisele pierderi sau furturi sunt taxaţi toţi vecinii din bloc cu zeci de metri cubi de apă. Supăraţi pe bună dreptate, proprietarii care au dat consumul de apă real spun că reprezentanţii asociaţiilor încasează de două ori bani pentru consumul de apă fără acoperire.
„Cei de la asociaţie ne încarcă pe noi o dată pentru pierderi, după care, dacă îl depistează pe vreunul dintre locatari îl pune şi pe acela să plătească a doua oară. Dar noi nu suntem siguri că aceste încasări se duc la furnizor. În loc să meargă administratorul să citească apometrele, el spune că sunt pierderi şi să plătim toţi la grămadă“, este părerea unui locatar din Asociaţia nr. 4 Rovine.
Ca să evite „pierderile“, administratorul Asociaţiei B1- ANL din cartierul Craioviţa Nouă, Ion Barbu, spune că lunar verifică apometrele locatarilor, fără să lase loc citirilor eronate. La rândul său, preşedintele Asociaţiei nr. 5 din cartierul 1 Mai, Victor Stamin, spune că este ilegal să încarce locatarii cu o cantitate de apă pe care nu au consumat-o.
„La asociaţia noastră pierderile sunt foarte mici şi încercăm să le acoperim din alte fonduri. Eu nu pot să-i cer unui proprietar să plătească pentru ce nu a consumat, pentru că mă poate acţiona în instanţă. Tocmai din acest motiv, din trei în trei luni verificăm apometrele individuale“, a spus Stamin. Dar nu la toate asociaţiile de proprietari din Craiova lucrurile stau aşa.
„La asociaţia noastră, eu şi câţiva vecini suportăm toate pierderile şi la apă rece şi, mai ales, la apă caldă. La asociaţie spun că ceilalţi au centrale şi nu au ce să le facă. Pentru luna decembrie, la două camere am plătit o factură de 820 de lei. Enorm! Tot ce a fost pierdere în bloc s-a trecut la mine. Dar mă mir, fiindcă în subsol avem boxe şi nu curge un strop de apă“, a susţinut Marin B., proprietar arondat la Asociaţia nr. 5 George Enescu.

Se scumpeşte apa rece
Din luna martie, Compania de Apă Oltenia va scumpi apa rece, preţul unui metru cub de apă va ajunge la 3,06 lei.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII