5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNu vă spargeţi capetele!

Nu vă spargeţi capetele!

Scandal uriaş la şedinţa de ieri a Consiliului Local Craiova. Viceprimarul Mărinică Dincă şi consilierul local Pavel Badea s-au pălmuit la figurat cu fraze acide pe tema numirii lui Flavius Sirop şi a lui Gabriel Şerban ca administratori – directori generali

 Badea l-a contrat pe viceprimar încă de la primele proiecte supuse votului pe ordinea de zi. Consilierul i-a reproşat lui Dincă faptul că noile societăţi comerciale, Salubritate Craiova şi Pieţe şi Târguri, şi-au stabilit în bugetul de venituri şi cheltuieli profituri prea mici raportat la activitatea pe care o au. Deşi era roşu de nervi, Dincă i-a răspuns punctual. O perioadă. Apoi nu a mai suportat tirul de întrebări şi a sărit la gâtul lui Badea, acuzându-l că îşi face campanie electorală pentru funcţia de primar. La început, viceprimarul a explicat calm de ce profiturile celor două societăţi au fost previzionate la valori mici în acest an. „Primul profit pe care l-am văzut eu la Pieţe şi Târguri este acela de a investi cât mai mult în interesul cetăţenilor. Acelaşi lucru vreau să-l facem şi la Salubritate. La momentul ăsta, consider că au profit mare în raport cu cât vrem noi să ne extindem. În perioada următoare vom discuta despre maşini de colectare selectivă a deşeurilor, pentru că avem de ales: ori vrem profit mare şi investiţii mari – şi atunci mărim preţul la gunoi, ori mergem pe investiţii. Eu am ales a doua variantă. Poate, la un moment dat, Salubritatea va fi operator şi în alte părţi. Domnule Badea, v-aş fi recunoscător dacă dumneavoastră şi partidul dumneavoastră ne-aţi da soluţia miraculoasă“, a spus Mărinică. 

Dincă: Domnule Badea, sunteţi în campanie

Scântei au ieşit însă la proiectele referitoare la contractele de mandat ale celor doi administratori – directori, Flavius Sirop şi Gabriel Şerban.
„Eu am o problemă cu aceste două societăţi comerciale. Unul dintre motivele care au stat la baza înfiinţării lor a fost că nu se mai pot plăti salariile angajaţilor din cauza noului cadru legislativ. Şi acum noi îi facem şi directori, şi le dăm şi salariu. Această transformare dă posibilitatea la încă doi colegi de-ai lui Mărinică Dincă să fie plătiţi conform grilei de salarizare a viceprimarului. De ce directorul executiv nu a preluat prerogativele administratorului? De ce a fost nevoie să mai înfiinţăm încă un post?“, l-a atacat Badea pe viceprimar. „Răspunsul trebuia să-l fi dat fiecare consilier pentru că aţi votat acel proiect de transformare a celor două servicii în societăţi comerciale. Legea nr. 31/1990 obligă un SRL să aibă şi un administrator. De ce trebuie să aibă şi funcţia de director general? Pentru că are multe obligaţii, nişte indicatori. Cred că sunteţi administrator la firmele pe care le aveţi, deci cred că întrebările astea sunt puse ca să mă antreneze, să vedeţi dacă ştiu legea“, a încercat Dincă un răspuns. Apoi l-a atacat pe Badea prin învăluire. „Consiliul Judeţean Dolj, acolo unde PNL are vicepreşedinte, are o asemenea societate comercială, Parc Industrial. Ei au făcut societate pe acţiuni, nu au fost atât de puţin îndrăzneţi ca noi, care am făcut SRL. Au şi SRL-uri, care era să ajungă în faliment, dar au fuzionat între ele pentru a le salva“, a spus Dincă. „Argumentele nu sunt argumentate. Eu spun că nu era necesară înfiinţarea unui post, pentru că erau deja doi directori în instituţie“, a replicat Badea.
Iritat de insistenţa liberalului, Dincă şi-a ieşit din pepeni. „Eu am înţeles foarte bine şi cred că este cinstit să le spunem craiovenilor că există o campanie interioară în cadrul USL şi că avem şi candidaţi printre consilieri pentru funcţia de primar. E frumos să aduci în discuţie aceste subiecte, pentru că este foarte plăcut să te vezi în cameră. Este precampanie, aveţi o ţintă, pe mine. Vă înţeleg perfect starea de spirit“, l-a „ars“ Dincă pe Badea. În ciuda discuţiilor în contradictoriu, toate proiectele iniţiate de viceprimar au fost votate, cu largul concurs al consilierilor PSD. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII