Acasă Local Gorj Şomeri angajaţi după cursurile de calificare

Şomeri angajaţi după cursurile de calificare

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a organizat anul acesta şapte cursuri de calificare profesională destinate în principal şomerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.
La aceste cursuri au participat 170 de persoane, dintre care 140 de şomeri. „Anul acesta, după absolvirea cursurilor de calificare, s-au angajat 58 de şomeri. Este o cifră extrem de bună şi ne bucurăm că oamenii au reuşit“, a spus Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.  Şomerii au participat la cursuri de calificare în meserii precum inspector resurse umane, operator calculator, confecţioner articole din piele sau lucrător în comerţ.

Absolvenţi cu studii şi fără loc de muncă

În baza de date a AJOFM Gorj sunt înregistraţi peste 2.300 de absolvenţi de studii medii şi superioare care nu şi-au găsit serviciu. Joburile disponibile nu sunt tentante pentru absolvenţii care s-au chinuit şi au făcut o facultate. Săptămâna aceasta, şomerii îşi pot depune CV-ul pentru unul dintre cele 53 de locuri de muncă disponibile.
Potrivit AJOFM Gorj, oferta este pentru persoanele fără studii. În judeţ, se caută muncitori necalificaţi în domeniul construcţiilor (6), confecţioneri tricotaje (5), croitori (5) etc.

Mii de şomeri

În judeţul Gorj, rata şomajului este de 9,56%, mai mică decât în luna decembrie a anului trecut. Aceasta corespunde unui număr de 14.724 de şomeri. Săptămânal, AJOFM publică o listă a locurilor de muncă disponibile, de fiecare dată prea puţine faţă de numărul şomerilor. 

Exit mobile version