Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

gorj
Amenzi pentru cei care nu curăţă zăpada

Locuitorii din Târgu Jiu care nu îşi curăţă zăpada din faţa caselor vor fi amendaţi de poliţiştii locali. Primăria adresează un apel cetăţenilor şi societăţilor comerciale de pe raza municipiului să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din faţa imobilelor, pentru asigurarea circulaţiei şi a siguranţei pietonilor. Potrivit dispoziţiilor unei hotărâri de consiliu local, cei care nu se conformează acestei solicitări riscă amenzi între 50 şi 100 de lei.
• Eugen Măruţă

Comercianţii de mărţişoare împart chiria

Primăria Târgu Jiu a repartizat locurile pentru comercianţii de mărţişoare şi flori. În acest an au fost depuse 56 de cereri, chiria percepută fiind de 72 de lei pe zi. Majoritatea celor care au început să îşi monteze corturile şi tarabele în zona centrală sunt din municipiu. Pentru a reduce cheltuielile, mai mulţi vânzători de mărţişoare au decis să împartă chiria zilnică cu un vecin de tarabă.
• Eugen Măruţă 

Expertiza întârzie în Dosarul Petrila

Magistraţii de la Târgu Jiu aşteaptă raportul de expertiză în Dosarul Petrila. În prezent, la Tribunalul Gorj se judecă apelul celor trei inculpaţi din dosar, următorul termen fiind fixat pe 7 martie. Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu au decis, în noiembrie anul trecut, ca trei directori să fie condamnaţi la închisoare cu executare pentru infracţiunile de care erau acuzaţi. Pe 15 noiembrie 2008, la Exploatarea Minieră Petrila, în subteran, au murit 13 mineri şi alţi 14 au fost răniţi grav.
• Mihaela Floroiu

Exit mobile version