12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăzboi contra etnobotanicelor

Război contra etnobotanicelor

Premierul Emil Boc le-a cerut ieri prefecţilor să intervină „direct şi fără menajamente“ împotriva comercializării şi consumului de plante etnobotanice, anunţându-i că se lucrează la o iniţiativă pentru interzicerea acestor substanţe după modelul unei legi din Polonia.
„Am declanşat o acţiune generală împotriva etnobotanicelor, iar în această acţiune sunt foarte multe autorităţi implicate. (…)
Din nefericire, sănătatea şi chiar viaţa tinerilor şi copiilor noştri sunt puse în pericol de comercializarea acestor plante, aşa-zis etnobotanice, cu efecte distrugătoare pentru viaţa şi sănătatea tinerilor. Am decis ca la nivelul fiecărui judeţ şi în  municipiul Bucureşti să se constituie echipe mixte de control alcătuite din specialişti în domeniu de la Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor, Ministerul Agriculturii, ANSVA şi ANPC. Aceste echipe vor realiza controale în toate locurile şi mediile în care se comercializează sau consumă substanţe etnobotanice“, a spus Boc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU