21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj repară secţiile de Boli Infecţioase şi ATI

CJ Gorj repară secţiile de Boli Infecţioase şi ATI

În vederea continuării programului de reparaţii capitale şi modernizări, precum şi a dotării cu aparatură medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ din comuna Runcu, Consiliul Judeţean (CJ) Gorj şi-a dat acordul cu privire la cofinanţarea programului Ministerului Sănătăţii. Participarea Consiliului Judeţean Gorj este în cuantum de 5% din valoarea totală a aparaturii şi în cuantum de 3% din valoarea totală a reparaţiilor capitale, în conformitate cu Legea nr. 95/2006. Reparaţiile capitale şi modernizările pentru anul 2011 sunt în valoare de 1.000.000 de lei pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din comuna Runcu şi 7.500.000 de lei, pentru Spitalul Judeţean, după cum urmează: RK şi modernizare Secţia Boli Infecţioase (2.000.000 de lei); RK şi modernizare Bloc Operator locaţia Tudor Vladimirescu (3.000.000 de lei); RK şi modernizare Dispensar TBC locaţia A.I. Cuza (2.500.000 de lei). De asemenea, la Spitalul de Pneumoftiziologie vor fi înlocuite instalaţiile electrice şi instalaţiile sanitare, costul lucrărilor fiind de 1.000.000 de lei.
La acestea se adaugă dotarea cu aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, în valoare de 4.107.000 de lei (de menţionat fiind un computer tomograf, un ecograf şi o instalaţie de sterilizare, precum şi aparatură de specialitate pentru fiecare secţie), iar pentru Spitalul de la Dobriţa, în valoare de 920.000 de lei.

Reparaţii şi din fonduri proprii

Obiectivele de mai sus au fost precizate într-o adresă depusă de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, la cabinetul ministrului sănătăţii şi însuşite de ministrul Cseke Atilla. După cum se ştie, secţia Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost supusă unui proces de reparaţie capitală şi de amenajare în anul 2009, cu finanţare de la bugetul propriu al Consiliului Judeţean Gorj, în valoare de peste 1.200.000 de lei. Banii repartizaţi de Ministerul Sănătăţii în acest an prin programul menţionat, respectiv 800.000 de lei pentru reparaţii capitale, vor fi folosiţi pentru secţiile Boli Infecţioase şi ATI (Bloc operator). În cazul în care nu se va primi acordul pentru reparaţii la Dispensarul TBC, lucrările la acest obiectiv vor fi realizate cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Gorj. Precizăm că anexa iniţială, prin care Ministerul Sănătăţii a comunicat programul de dotare şi reparaţii la secţia Oncologie, a fost rectificată cu programul înaintat de Consiliul Judeţean Gorj, program realizat în concordanţă cu nevoile reale din secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, respectiv Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS