17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSuspendare la Judecătorie, executare la Tribunal

Suspendare la Judecătorie, executare la Tribunal

În după-amiaza zilei de 1 ianuarie 2009, un taxi Matiz condus pe bulevardul Nicolae Titulescu de Gheorghe Dinu, de 56 de ani, a fost lovit violent de un microbuz al societăţii Tifco SA care a intrat pe contrasens. La faţa locului s-au deplasat echipajele SMURD şi Descarcerarea, însă, în ciuda eforturilor medicilor, taximetristul nu a mai putut fi salvat. Pasagerul care ocupa locul din dreapta faţă al taxiului, Alin Gigi Florea, de 23 de ani, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă, unde, o zi mai târziu, a decedat din cauza rănilor suferite. Imediat după accident, poliţiştii de la Rutieră au constatat că microbuzul a fost condus de Alin Constantin Buşe, de 19 ani, angajat al SC DPI Group Security.
Oamenii legii au stabilit că, în acea zi, tânărul se afla de serviciu la sediul firmei Tifco SA, de unde a sustras un microbuz Mercedes Sprinter şi 520 de litri de motorină, după care a plecat la plimbare, deşi nu avea permis de conducere. Pe bulevardul Nicolae Titulescu, aproape de intersecţia cu bulevardul Tineretului, din cauza lipsei de experienţă, dar şi a vitezei excesive, Buşe a pierdut controlul microbuzului, a intrat pe contrasens şi a lovit frontal Matizul condus de Gheorghe Dinu.
Tânărul a fost arestat preventiv şi, ulterior, trimis în judecată pentru faptele comise, iar pe 19 ianuarie 2010, Judecătoria Craiova l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Tribunalul Dolj i-a dat şase ani

Atât Alin Constantin Buşe, cât şi procurorii au făcut apel împotriva sentinţei date de Judecătoria Craiova, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 11 martie 2010.
După aproape un an, pe 16 februarie 2011, judecătorii Tribunalului Dolj au schimbat hotărârea Judecătoriei Craiova şi l-au condamnat pe inculpat la şase ani de închisoare cu executare. Pentru ucidere din culpă, Buşe a primit şase ani de închisoare, pentru conducere fără permis – doi ani şi şase luni, iar pentru furt calificat – trei ani şi şase luni. Judecătorii au dispus ca tânărul să execute pedeapsa cea mai grea, cea de şase ani.
În plus, magistraţii Tribunalului Dolj au hotărât ca inculpatul să le plătească părţilor civile din dosar despăgubiri materiale şi daune morale în valoare totală de 120.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII