11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZăpadă şi accidente

Zăpadă şi accidente

Şoferii care nu au ţinut cont ieri de zăpada aşezată pe şosele şi au apăsat mai tare pedala de acceleraţie au provocat mai multe accidente rutiere, dintre care unul mortal

Un accident mortal a fost înregistrat ieridimineaţă, în jurul orei 9.30, pe DN 6, la ieşirea din localitatea doljeană Işalniţa. Din cercetările poliţiştilor de la Rutieră s-a stabilit că Marin Păunescu, de 59 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un Daewoo Cielo pe DN 6, către Filiaşi, la ieşirea din comuna Işalniţa a pierdut controlul direcţiei de mers, a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de o Dacie Logan care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului dintre cele două autoturisme, Ana Dumitraşcu, de 52 de ani, din Filiaşi, pasageră în autoturismul Cielo, a murit. Marin Păunescu şi alţi trei pasageri din maşina sa au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale. La acelaşi spital a fost adusă şi Anişoara Ciutureanu, de 44 de ani, din Ţânţăreni – Gorj, şoferiţa Daciei Logan. Medicii au stabilit că, din fericire, cele cinci persoane nu au suferit leziuni care să le pună viaţa în pericol. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, responsabil de producerea accidentului este Păunescu, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum – carosabil acoperit cu zăpadă. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

S-au răsturnat în afara drumului

Tot ieri şi tot din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, în judeţul Dolj au fost înregistrate mai multe accidente uşoare, soldate cu pagube materiale.
Pe DN 6, la ieşirea din comuna Coşoveni, un tânăr de 26 de ani, din localitatea Leu, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea şi s-a răsturnat în afara drumului.
În urma accidentului, nici o persoană nu a fost rănită. Pe acelaşi drum, între localităţile Leu şi Zănoaga, Luminiţa Marmazi, de 43 de ani, din Ploieşti, în timp ce conducea un Ford către Craiova, a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat.
Un accident asemănător, soldat cu rănirea a două persoane, a fost înregistrat, tot ieri, în jurul orei 14.00, pe DJ 561, pe raza comunei doljene Podari. Tot din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, în comuna Breasta, un Ford Ka şi un Espero s-au tamponat frontal, accidentul soldându-se numai cu pagube materiale.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii de la Rutieră au fost solicitaţi ieri să intervină la zece accidente rutiere, toate având drept cauză neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII