22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCăldură cu porţia la Spitalul Judeţean

Căldură cu porţia la Spitalul Judeţean

La Secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, pacienţii nu au apă caldă şi primesc căldură doar patru ore pe zi

Secţia de boli infecţioase se află într-o clădire veche de 100 de ani şi neigienizată de mai bine de zece ani. Secţia are 60 de paturi, în prezent fiind internaţi 45 de bolnavi. Mobilierul este foarte vechi, uşile saloanelor nu se închid bine, sobele pierd căldura, iar zidurile sunt crăpate. Singurul lucru de care pacienţii sunt mulţumiţi este actul medical.
„Avem sobe pe gaze, apă caldă nu avem decât la oficiu, acolo unde se spală vasele, iar uşile nu se închid bine. Secţia are nevoie de reabilitare. Nici medicamente nu prea sunt, dar aşa se prezintă situaţia la nivelul întregii ţări“, a declarat doctoriţa Vasilica Ionescu, şefa Secţiei boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Pacienţii refuză internarea

De-a lungul timpului, au existat mulţi pacienţi care au refuzat internarea din cauza condiţiilor din secţie. „Unii bolnavi nu pot să stea aici, fără apă caldă şi fără căldură. Ultima igienizare a avut loc în urmă cu zece ani în partea de jos a secţiei şi acum şapte ani sus. Noi aşteptăm reabilitarea, avem promisiuni de la Consiliul Judeţean Gorj“, a mai spus Vasilica Ionescu. Pe holurile secţiei sunt sobe metalice foarte vechi, iar căldura este furnizată după un program: două ore dimineaţa şi alte două ore seara.

Personal auxiliar insuficient

Altă problemă este aceea a deficitului de personal. În secţie nu există suficient personal auxiliar, astfel că pe tura de noapte se lucrează fără infirmiere. Vasilica Ionescu a spus că în secţie mai lucrează doar patru infirmiere: „Două dintre doamne s-au pensionat, iar una şi-a găsit alt loc de muncă. La capitolul personal auxiliar, stăm prost“. Potrivit acestuia, conducerea CJ Gorj a promis că anul acesta secţia va fi reabilitată.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS