10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMembrii Sanitas Mehedinţi protestează astăzi la Strehaia

Membrii Sanitas Mehedinţi protestează astăzi la Strehaia

Peste 500 de membri ai Sindicatului Sanitas Mehedinţi participă astăzi la un marş de protest pe străzile din Strehaia, în semn de nemulţumire faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a transforma Spitalul Orăşenesc în cămin de bătrâni.
Medicii şi asistentele doresc ca spitalul să funcţioneze în continuare după structura actuală, având în vedere faptul că în Strehaia există deja un cămin de bătrâni, care are destule locuri şi condiţii foarte bune. Marşul sindicaliştilor va fi supravegheat de jandarmii din cadrul IJJ Mehedinţi.
„30 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean vor asigura, în intervalul 13.00-15.00, ordinea publică la acţiunea de protest organizată de membrii Sindicatului Sanitas. Se estimează participarea a peste 500 de persoane. În ziua desfăşurării protestului sunt interzise desfacerea şi comercializarea băuturilor alcoolice în intervalul orar 12.00-16.00, pe raza oraşului Strehaia. Pentru prevenirea aglomerărilor şi ambuteiajelor în trafic, precum şi pentru evitarea oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, Jandarmeria Mehedinţi recomandă cetăţenilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine“, a declarat Claudia Mendea, purtător de cuvânt al IJJ Mehedinţi.
Sindicaliştii vor pleca din curtea spitalului şi vor merge pe stăzile importante din oraş, după care vor reveni în curtea unităţii spitaliceşti.
Medicii spun că sunt hotărâţi să lupte pentru drepturilor lor şi, în cazul în care Ministerul Sănătăţii nu îi va lua în seamă, vor intenta procese în instanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU