10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de angajaţi ai UM Sadu au donat sânge

Zeci de angajaţi ai UM Sadu au donat sânge

Numeroşi angajaţi ai Uzinei Mecanice Sadu au donat ieri-dimineaţă sânge pentru a-l ajuta pe Constantin Dijmărescu, bărbatul rănit în explozia de vinerea trecută.
Colegii bărbatului grav rănit în explozia de la Uzina Mecanică (UM) Sadu au venit ieri-dimineaţă la Centrul de Transfuzii Sanguine Gorj pentru a dona sânge. „Ni s-a spus că va avea nevoie de sânge, la operaţie. Am venit să-l ajutăm. Este colegul nostru şi are nevoie de sprijin“, a spus o angajată a uzinei de armament. Toţi cei care au donat sânge îl cunosc personal pe Constantin Dijmărescu, de 42 de ani, internat în prezent la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Donau pentru prima dată

Mulţi dintre cei veniţi la Târgu Jiu pentru a-şi ajuta colegul rănit au donat sânge pentru prima dată în viaţă. „Nu am mai donat sânge până acum, dar o fac pentru Costel. Toţi sperăm că se va face bine şi va veni acasă“, a spus Dorin Nistorescu, angajat al UM Sadu.
„Am fost însărcinaţi de conducerea uzinei şi de sindicate să venim să donăm sânge. Am venit cu maşinile personale. Colegul nostru va fi operat şi, dacă va mai avea nevoie de sânge, o să mai donăm“, a spus inginerul Marius Borcan.
Medicul Maria Cazan, directoarea Centrului de Transfuzii Gorj, a declarat că, în prezent, există sânge pe stoc şi, dacă va fi nevoie, va putea onora comanda de la Bucureşti: „Nu ştiu ce grupă are bărbatul rănit, dar colegii săi au venit în număr mare să doneze sânge. Când şi dacă va fi nevoie de sânge, nu ştim, însă avem suficient şi vom putea onora comanda de la Spitalul de Arşi. Stăm mai prost la AB IV negativ şi la A pozitiv“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS