10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCJAS Mehedinţi nu vrea cămine de bătrâni

CJAS Mehedinţi nu vrea cămine de bătrâni

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi nu este mulţumită de nici o variantă dată de Ministerul Sănătăţii în ceea ce priveşte spitalele orăşeneşti din Vânju Mare şi Strehaia şi doreşte transformarea celor două unităţi spitaliceşti în centre de diagnostic şi tratament, dotate cu camere de primiri urgenţe, cu camere de gardă, cu paturi pentru bolnavi şi cu aparatură specializată în efectuarea analizelor.
Direc­to­rul CJAS Mehedinţi, Doina Borugă, susţine că, în acest sens, este nevoie ca toţi factorii din judeţ, inclusiv cei politici, să facă o legătură puternică la Ministerul Sănătăţii, pe­n­tru a-l convinge pe ministrul Cseke Attila cu date tehnice con­crete că acest lucru este posibil, dar şi necesar.
„Problema este că acea hotărâre de guvern pre­vede ori înfiinţarea de cămine pentru bătrâni, ori de centre de per­manenţă medicale. Însă nici ­una nu ne avantajează. Medicii de spe­cialitate ştiu că un centru de permanenţă este, de fapt, o clă­dire cu medici de familie, care fac doar ture de gardă şi care re­direcţionează mai toate ca­zu­rile către spitale. Este total in­su­ficient aşa ceva şi pentru actul medical, şi pentru men­ţi­ne­rea locurilor de muncă ale sa­la­riaţilor din cele două spita­le. Noi considerăm că soluţia cea mai bună ar fi trans­for­ma­rea celor două spitale în centre de diagnostic şi tratament, cu ca­mere de gardă“, a declarat directorul CJAS Me­hedinţi, Doina Borugă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU