Acasă Local Gorj Protest în faţa Tribunalului Gorj pentru pădurea din Obştea Runcu

Protest în faţa Tribunalului Gorj pentru pădurea din Obştea Runcu

Zece persoane s-au adunat în faţa Tribunalului Gorj, miercuri dimineaţă, pentru a protesta faţă de nedreptatea care consideră că li se face.

Gorjenii au adus în faţa instituţiei publice mai multe pancarte, dar şi o cruce în „memoria dreptăţii“. Protestatarii au declarat că au titluri de proprietate pe pădurile ce fac parte din Obştea Runcu, dar pe acestea vrea să pună mâna o societate din Bucureşti, care a cumpărat de la Obştea Runcu 100 de hectare de pădure şi acum face presiuni pentru obţinerea unor suprafeţe şi mai mari la preţuri de nimic. „Magistraţii au ucis dreptatea, de aceea i-am făcut o cruce. Am îngropat-o şi nu mai ştim ce să facem. Avem titluri de proprietate, dar magistraţii nu ne dau dreptate, nu vor să ne dea pădurea noastră şi a strămoşilor noştri. E o mare nedreptate ce ni se întâmplă“, a spus Constantin Tabacu, unul dintre protestatari. „Eu sunt din Runcu. Am proprietate la această Obşte şi eu, şi nevasta mea. Noi le-am cumpărat de când s-a înfiinţat Obştea. Nu mi se pare normal să se ducă totul pe apa sâmbetei. Unul dintre bandiţii ăştia de la Bucureşti care vor să cumpere pădurile oferă preţ de nimic. Vor să mute sediul Obştei la Bucureşti. Ce rost are? Dacă aici e de când o ştim noi! Am înţeles că au acţionat în judecată să cumpere zona respectivă. Nu vrem să ne trezim că se vor tăia pădurile, ca la Suceava. Distrug copacii, vin apele mari şi apoi noi suferim“, a spus alt gorjean nemulţumit.

Justiţie nedreaptă

Cei zece protestatari au spus că îi nemulţumeşte refuzul judecătorilor de a-i pune în posesie: „Protestăm în semn de nemulţumire faţă de refuzul magistraţilor din judeţul Gorj de a ne pune în posesia unor suprafeţe de teren. Obştea din Runcu are 5.000 de hectare şi 1.000 de proprietari. Judecătoria de la Târgu Jiu ajută infractorii. Fostul preşedinte al Obştei a vândut un hectar cu o sumă şi oamenii nu au primit nici măcar pe jumătate din ea. Sunt multe nedreptăţi“, a declarat Nicolae Cămin, alt protestatar. „Am venit aici să ne cerem dreptatea, să ne apărăm proprietăţile. Vorbesc în numele tuturor oamenilor aflaţi în această situaţie. Justiţia este parcă oarbă. Am ajuns să ni se ia ceea ce ni se cuvine“, a afirmat Constantin Tabacu.

Exit mobile version