13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFabrica de bani de pe strada Râului

Fabrica de bani de pe strada Râului

Cinci persoane au fost arestate, după ce procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată au găsit aparatură pentru fabricarea banilor falşi în mai multe „palate“ de lângă canalul colector al Craiovei.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, lucrând sub coordonarea unui procuror DIICOT, au destructurat un grup infracţional organizat, specializat în contrafacerea şi plasarea de bancnote false pe raza judeţului Dolj. Anchetatorii lucrau la acest dosar încă din iulie 2010 şi stabiliseră deja că membrii acestui grup infracţional au contrafăcut şi plasat, în judeţul Dolj, mai multe bancnote din cupiura de 50 de lei, 100 de lei şi 500 de lei, pregătindu-se să lanseze pe piaţă şi bancnote de euro contrafăcute. Metoda era simplă: făceau banii falşi cu ajutorul unei imprimante, apoi cumpărau produse cu ei.

Imprimerie cu turnuleţe

Marţi dimineaţă, poliţiştii de la BCCO Craiova şi de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj au descins, în baza unor mandate de percheziţie emise de judecători, în locuinţele a şase persoane despre care aveau informaţii că s-ar ocupa cu falsificarea de bancnote. Cinci dintre locaţiile vizate de oamenii legii erau în Craiova, în „palatele“ cu pagode situate pe strada Râului, iar a şasea locaţie era la Ciupercenii Noi.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor o unitate de calculator, un scanner şi o imprimantă performantă, toate utilizate la contrafacerea bancnotelor autohtone şi europene. Pe lângă aparatură, anchetatorii au găsit în „palatele“ de lângă canalul colector şi probe de necontestat: 14 bancnote contrafăcute, din cupiurile de 100 de lei, 500 de lei, 200 de euro şi 500 de euro.
În urma raziei, cinci persoane au fost reţinute – patru craioveni şi un severinean. Pe 2 februarie, procurorii DIICOT Craiova au propus Tribunalului Dolj emiterea unor mandate de arestare pe numele celor cinci, plus alte două mandate de arestare în lipsă pentru doi dintre craioveni care n-au fost găsiţi la domiciliu în momentul descinderii.
Miercuri seară, instanţa a dat verdictul, dispunând arestarea pentru 29 de zile faţă de Radu Florin, de 20 de ani, Sîrbu Victor, de 36 de ani, Radu Zaharia, zis Tohari, de 40 de ani, Mihai Tomică, zis Tomil, de 23 de ani, toţi din Craiova, şi Petcu Vasile Ovidiu, de 27 de ani, din Drobeta Turnu Severin. Săptămâna viitoare, judecătorii urmează să decidă dacă vor dispune arestarea în lipsă faţă de Mihai Marian, de 32 de ani, şi Pădaru Mihai Dan, de 25 de ani, ambii din Craiova – cei doi inculpaţi care sunt de negăsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

60 COMENTARII