13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutomatele de bilete, ţinta vandalilor

Automatele de bilete, ţinta vandalilor

SC Transloc SA Târgu Jiu ia în calcul ideea renunţării la automatele de bilete, din cauza celor care şi-au făcut un obicei din a le vandaliza. Angajaţii societăţii de transport în comun din Târgu Jiu intervin uneori zilnic pentru a debloca automatele înfundate cu tot felul de obiecte.

Cu toate că au trecut mai mulţi ani de când au fost introduse, automatele de bilete ale SC Transloc Târgu Jiu continuă să fie ţinta unor persoane care şi-au făcut un obicei din a vandaliza aparatele respective. Aceştia lovesc, zgârie sau desenează pe carcasa automatelor. În alte cazuri, au introdus diferite obiecte în locul destinat introducerii banilor sau în acela pe unde ies biletele. Din această cauză au existat numeroase reclamaţii din partea călătorilor care au introdus bani în automat, dar nu le-a fost eliberat biletul. Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a fost sesizat de mai multe ori în ultimii ani pentru a interveni să lămurească de ce oamenii au plătit, dar nu au beneficiat de serviciul respectiv. Deschiderea carcaselor a scos la iveală faptul că, în majoritatea cazurilor, aparatele fuseseră blocate cu resturi alimentare, bucăţi de carton, hârtie, plastic, spatule de cafea etc.

Lipsă de cooperare

Vasile Căilean, directorul SC Transloc Târgu Jiu, a menţionat că municipiul Târgu Jiu înregistrează printre cele mai multe cazuri de vandalizare a automatelor care eliberează bilete pentru transportul public. În momentul în care au fost instalate cele 16 automate s-a luat decizia ca acestea să aibă carcasă metalică, nu din plastic. „Am vorbit cu directori din alte reşedinţe de judeţ din ţară şi există şi la ei cazuri, dar izolate. Nu ştiu de ce unii dintre locuitorii municipiului Târgu Jiu nu s-au obişnuit cu aceste automate de bilete. Noi am apelat şi la poliţia locală şi am mai prins din cei care le vandalizează, dar nu poţi să stai de pază la ele. Ar trebui să intervină şi cetăţenii care văd aceste incidente, să anunţe poliţia. Nu ştiu dacă ne permitem să montăm sisteme de monitorizare video şi cât este de rentabil. Probabil că vom fi puşi în situaţia de a renunţa la aceste automate. Avem 16 aparate şi ba le mâzgălesc, ba le înfundă. Noi am încercat să facem în aşa fel încât călătorul să poată să îşi procure bilet oricând, la orice oră: şi de la automat, şi de la magazinele din staţii sau din apropierea lor, şi de la şofer. Probabil că sunt prea multe variante. Aşa ştiu unii să se distreze… Noroc că automatele au carcasă din tablă, că poate le-ar fi trecut prin cap să le şi spargă“, a declarat Vasile Căilean, directorul SC Transloc Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU