21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal100.000 de lei, mită într-o tură de 12 ore

100.000 de lei, mită într-o tură de 12 ore

Ofiţerii DGA şi procurorii anticorupţie au făcut ieri peste 70 de percheziţii în judeţul Suceava, la domiciliile unor poliţişti de frontieră şi vameşi, aceştia fiind acuzaţi că sprijineau contrabanda cu ţigări.
Ancheta procurorilor şi ofiţerilor DGA a fost sprijinită de conducerea Poliţiei de Frontieră, care a sesizat fenomenul de la PTF Siret şi a contribuit cu informaţii în cele circa şase luni de monitorizare a reţelei.
Din informaţiile anchetatorilor, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, în 24 de ore erau introduse în ţară aproximativ 200 de baxuri cu ţigări de contrabandă, provenite din Republica Moldova. Contrabandiştii nu treceau graniţa având asupra lor cantităţi importante de tutun, ci se foloseau de localnici, în cea mai mare parte femei, care transportau cantităţi mici de ţigări, pe bicicletă.
Cei care transportau ţigările erau sprijiniţi de poliţiştii de frontieră şi vameşii suceveni, despre care există informaţii că ar fi luat în jur de 100.000 de lei mită, adică aproximativ un sfert din valoarea ţigărilor trecute peste graniţă, într-o tură de 12 ore.
Unii poliţişti de frontieră şi vameşi ridicaţi de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, acuzaţi că sprijineau traficanţii de ţigări, au fost aduşi ieri la sediul DNA din Capitală, unde au fost audiaţi de procurorii anticorupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII