10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBălăşoiu confirmă închiderea Sucursalei Miniere Prigoria

Bălăşoiu confirmă închiderea Sucursalei Miniere Prigoria

În timp ce ortacii au intrat ieri în cea de-a doua zi a protestelor, şeful Complexului Energetic Craiova, Constantin Bălăşoiu, a declarat că Sucursala Minieră Prigoria va fi închisă până la sfârşitul anului 2012, întrucât nu mai există zăcământ pentru continuarea exploatării.

Câţiva dintre salariaţii Sucursalei Miniere Prigoria, din cadrul Complexului Energetic Craiova, au continuat şi ieri protestul. Zeci de mineri din cei 110, care au primit înştiinţări că urmează să fie disponibilizaţi, au rămas la poarta unităţii şi au încercat să discute cu administraţia şi sindicatele, pentru a afla care au fost criteriile care au stat la baza trimiterii lor acasă. Protestatarii s-au declarat nemulţumiţi de faptul că nimeni nu s-a gândit din timp că sute de oameni ar putea să îşi piardă locurile de muncă şi că redeschiderea Minei de la Bustuchin ar fi putut însemna o alternativă la concedierile colective. Disperaţi că în curând nu vor mai avea serviciu, ortacii de la Prigoria au declarat că sunt decişi chiar să îşi dea foc pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu ceea ce li se întâmplă: „Ne luăm copiii şi ne dăm foc aici. Vrem să aflăm şi noi de ce am fost puşi pe lista de disponibilizaţi. Suntem oameni care dorim să muncim. Ce se va întâmpla cu noi? De unde vom mai lua bani să cumpărăm mâncare? Cu ce ne vom creşte copiii? Puteau să se gândească bine înainte de a trece la disponibilizări“, a spus Daniel Bondoc.

Sucursala Minieră Prigoria se va închide

Directorul general al Complexului Energetic de la Craiova, Constantin Bălăşoiu, a declarat că Sucursala Minieră de la Prigoria nu va mai putea să funcţioneze, începând cu anul 2012. Din cauză că zăcământul va fi epuizat, toţi angajaţii vor fi disponibilizaţi: „La Sucursala Minieră Prigoria ne aflăm într-o situaţie cu totul deosebită, pentru că începând cu anul 2012 zăcământul de cărbune practic se epuizează şi activitatea sucursalei, chiar dacă nu ne dorim acest lucru, va trebui să înceteze. De aceea, începând din anul 2011 şi până în anul 2012 se vor face disponibilizări şi va fi închisă activitatea până la sfârşitul anului 2012. Asta este realitatea. Eu sunt convins că respectarea criteriilor de disponibilizare s-a făcut de administraţie în acord cu sindicatele. Repet, la Sucursala Minieră Prigoria suntem într-o situaţie deosebită. Zăcământul se epuizează“, a menţionat directorul general al Complexului Energetic de la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII