6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTusciuc se întoarce astăzi la muncă

Tusciuc se întoarce astăzi la muncă

După ce a stat aproape şapte luni „pe bară“, medicul chirurg pediatru Mircea Tusciuc din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina se va întoarce de astăzi la muncă. Suspendat din funcţie anul trecut, după ce o comisie a Ministerului Sănătăţii a decis acest lucru, Mircea Tusciuc a câştigat recent în instanţă reintegrarea pe post. Pe 29 iulie 2010, SJU Slatina i-a desfăcut medicului contractul de muncă. Tusciuc a dat în judecată spitalul.
Pe 11 ianuarie, Tribunalul Olt, prin sentinţa numărul 21, a dispus reintegrarea acestuia pe post. Sentinţa cu caracter executoriu nu este definitivă, motiv pentru care spitalul a declarat recurs în continuare, dosarul urmând să fie judecat de magistraţii Curţii de Apel Craiova.
Pe 20 ianuarie, medicul s-a prezentat la SJU şi a cerut reintegrarea pe post. Doctorul Mircea Tusciuc este anchetat în prezent de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru moartea unui pacient. Părinţii lui Marian Cristian Grigore au depus plângere penală împotriva acestuia şi îl acuză de moartea copilului lor.
Marian Cristian Grigore, de nouă ani, a ajuns pe 23 mai anul trecut la spitalul slătinean cu o banală fractură de mână. În primă fază, medicul ortoped Paul Iancu i-a pus mâna în ghips. După trei zile, copilul a fost externat. În drum spre casă, mama băiatului a observat că mâna fiului ei începuse să se înnegrească şi a decis să revină la spital. Băiatul a ajuns la Secţia chirurgie infantilă şi a fost preluat de Mircea Tusciuc. Pe 26 mai, i-a fost desfăcut ghipsul, iar în ziua următoare a suferit o intervenţie chirurgicală. Au apărut apoi alte complicaţii, iar medicii de la Slatina au decis să îl trimită la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti cu elicopterul. Pe drum însă băiatul a decedat.
În acelaşi dosar este cercetat şi medicul ortoped Paul Iancu. Şi acesta are contractul de muncă desfăcut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS