24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Cel mai dificil cub Rubik din lume

Creatorul de jocuri olandez Oskar van Deventer a inventat ceea ce ar putea fi omologat drept cel mai dificil cub Rubik din lume, informează site-ul zigonet.com. Acest cub special urmează oarecum principiul jocului clasic, numai că nu este format din 26 de piese, ci din câteva mii. Noul cub are laturile de 14 centimetri, fiecare latură fiind formată din câte 17 piese, iar pentru asamblarea lui este nevoie de cinci ore. Oricine este interesat de o astfel de jucărie complicată îşi poate achiziţiona una de pe internet, pentru suma de 2.000 de dolari.

Telefoanele mobile ar putea fi interzise în New York

Un senator american vrea să interzică utilizarea telefonului mobil şi a playerelor MP3 cu căşti pe străzile New Yorkului, informează site-ul zigonet.com. Iniţiatorul proiectului, senatorul Carl Kruger, a propus adoptarea unei legi prin care pietonilor din New York să le fie interzisă utilizarea telefonului mobil, a jocurilor, playerelor MP3 şi a altor aparate electronice portabile pe stradă, urmând ca amenda pentru încălcarea acestei legi să fie în valoare de 100 de dolari. Senatorul şi-a justificat propunerea prin faptul că pe stradă „pietonii nu îşi dau seama pe deplin de ceea ce se întâmplă în jurul lor atunci când butonează telefonul, se joacă sau ascultă muzică“.

Formaţia Beatles, subiect de teză de masterat

Mary-Lu Zahalan-Kennedy este prima persoană din lume care a primit o diplomă de masterat în domeniul „Beatles“, informează site-ul zigonet.com. Diploma este emisă de Universitatea Liverpool Hope, instituţie de învăţământ care propune cursuri care se bazează pe biografia şi activitatea celei mai cunoscute trupe rock a Marii Britanii. Programul de studiu constă în cunoaşterea trupei Beatles, a identităţii şi culturii acesteia, dar şi studiul impactului pe care oraşul Liverpool l-a avut asupra formaţiei Beatles şi asupra cântecelor acestora. Cursul, care se desfăşoară în cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii, a fost inaugurat în 2009 şi este în prezent urmat de 12 studenţi.

Daniel Defoe, naufragiat pe o insulă pustie

Salvamarii scoţieni au fost solicitaţi să salveze de pe o insulă izolată un bărbat care se numeşte, în mod ironic, Daniel Defoe, la fel ca autorul celebrului roman „Robinson Crusoe“. După cum informează site-ul web.orange.co.uk, Daniel Defoe a ieşit împreună cu o prietenă la plimbare cu barca pe coastele Scoţiei, numai că nivelul apei a crescut brusc şi cei doi s-au trezit izolaţi pe Insula Cramond, destul de îndepărtată de mal. Bărbatul şi-a folosit telefonul mobil pentru a anunţa Paza de coastă, dar nu a prea vrut să îşi dezvăluie identitatea, de teamă ca salvatorii să nu creadă că face o glumă proastă. „Domnul Defoe ne-a dat toate informaţiile de care aveam nevoie, aşa că operaţiunea de salvare a decurs fără probleme“, a declarat reprezentantul Pazei de coastă.

Victoria Beckham, adepta principiilor feng shui

Victoria Beckham îşi umple timpul până la naşterea celui de-al patrulea copil, redecorând casele familiei potrivit principiilor feng shui, informează dailymail.co.uk. Fosta componentă a formaţiei Spice Girls, care în această vară va deveni mămică pentru a patra oară, a angajat o echipă de specialişti feng shui care să o ajute cu proiectul de redecorare. „Victoria este o mare admiratoare a principiilor feng shui, pe care le-a aplicat şi le aplică în continuare. De exemplu, vă pot spune că nu pune niciodată nimic în colţurile camerelor, ca să fie sigură că energia negativă este alungată“, a povestit un apropiat al vedetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII