Trei asociaţii, jefuite de un administratorAdministratoarea Mihaela Ciulea a făcut prăpăd în casieria a trei asociaţii de proprietari din Craiova: Asociaţia nr. 21 Gorunului, Asociaţia nr. 21 Craioviţa Nouă şi Asociaţia nr. 2 Romul. Milioane de lei au dispărut din casieriile acestora, banii ajungând în buzunarul femeii, nu la furnizorii de servicii.

Aflaţi în control la două asociaţii de proprietari din cartierul Craioviţa Nouă, nr. 21 Gorunului şi nr. 21 Craioviţa Nouă, inspectorii primăriei au descoperit că aceste două asociaţii, administrate de aceeaşi persoană, Mihaela Ciulea, au restanţe foarte mari către furnizori. Aceste datorii nu pot fi certificate cu ajutorul unor acte contabile. Numai la Regia Autonomă de Termoficare (RATf) Craiova, cele două asociaţii au cumulat un debit de 1.621.675 de lei. „Asociaţia nr. 21 Craioviţa Nouă are o datorie de 743.282 de lei din anul 2007, iar Asociaţia nr. 21 Gorunului o datorie de 878.393 de lei“, a precizat directorul tehnic al RATf Craiova, Nicolae Degeratu.

Nici pe la casieria furnizorului de apă administratoarea nu a trecut prea des, din moment ce înregistrează pentru ambele asociaţii un debit de 170.419 lei. Ultimele plăţi au fost făcute în vara anului 2009. Nimic nelalocul lui, dacă ar fi să ţinem seama că multe asociaţii de proprietari din Craiova au datorii către furnizori de ordinul sutelor de milioane. Numai că inspectorii aflaţi în control nu au găsit acte doveditoare nici pentru banii intraţi în casierie, nici pentru cei ieşiţi. Mai mult, odată cu apariţia inspectorilor, administratoarea a dispărut. S-a îmbolnăvit subit şi a intrat în concediu medical. „Cei de la primărie stau de trei săptămâni aici. Înainte de control, preşedintele Marcel (Ion Ciurel – n.r.) a ştiut ce a făcut, că şi-a dat demisia. Acum este bolnav şi nu vorbeşte cu nimeni, că nu trebuie deranjat. Administratoarea şi ea este bolnavă, de negăsit. Ne-a mâncat banii, asta s-a întâmplat. Ar lipsi vreo 16-17 miliarde de lei (vechi – n.r.)“, a spus un proprietar.

Cheltuieli şi lucrări fictive

Reprezentanţii comitetului ales de proprietari susţin că Mihaela Ciulea nu mai răspunde la telefon, iar la domiciliu nu este de găsit. Cel mai grav este că ei ridică din umeri şi nu ştiu unde sunt banii şi documentele care să certifice dacă sumele vehiculate ca restanţe sunt sau nu încasate. „Ne-au întrebat cei de la primărie dacă noi avem fiecare locatar câte o mătură, două în casă, pentru că în acte, atâtea câte au mai găsit, figurează mături de zece milioane (lei vechi – n.r.) în fiecare lună. S-a apucat şi a dat cu var pe bordurile de pe bulevard – a cumpărat câţiva saci de var şi a pus femeile de serviciu să văruiască -, şi a trecut contract cu firmă, lucrare de 46 de milioane de lei (vechi – n.r.). Alte 67 de milioane le-a trecut ca reparaţii la conductele din subsol, dar nu a schimbat nimic acolo“, a declarat Gelu Dascălu, locatar în blocul 146C din Craioviţa Nouă.

Nici măcar angajaţii de la asociaţie nu au scăpat. Acestora, administratoarea le-a oprit contribuţiile din salariu, dar nu le-a plătit asigurările. „Am aflat că din anul 2006 noi nu avem plătită sănătate, pensii, şomaj. Nu figurăm cu contract de muncă, nu ne-a mers vechimea. Ea cu preşedintele, cu comitetul, îşi împărţeau tichete de masă care ajungeau şi la zece milioane de lei (vechi – n.r.) pe lună, iar nouă nici contribuţiile măcar. Ne reţinea câte trei milioane din  salariu, dar banii îi băga în buzunar. Acum sunt toţi bolnavi!“, s-a plâns un angajat al Asociaţiei nr. 21 Craioviţa Nouă.

Datele şi sumele despre care fac vorbire unii dintre proprietari şi locatari au fost aflate de aceştia pe 27 ianuarie 2011 chiar de la inspectorii primăriei, care reuşesc cu greu să verifice întreaga activitate financiar-contabilă a celor două asociaţii, din lipsa documentelor.


Unde-s trei delapidarea creşte

La fel de traşi pe sfoară sunt şi proprietarii din Asociaţia nr. 2 Romul, unde administratoare a fost aceeaşi Mihaela Ciulea, care s-a dedat la aceleaşi practici. „Ce să se întâmple?! A fugit cu banii! De două săptămâni este bolnavă şi nu mai este la asociaţia noastră. Eu le-am spus că nu este o persoană serioasă, că planează dubii asupra activităţii ei, dar nu m-au luat în seamă!“, a spus un proprietar din blocul T3C de pe strada Romul.

Şi, într-adevăr, inspectorii de la primărie au găsit şi aici o serie de nereguli. „În urma controlului efectuat s-a constatat că nu au fost repartizate în listele de plată cheltuielile cu reparaţiile şi modernizările. De asemenea, nu au fost repartizate restanţierilor penalizările date de furnizori. La inventarierea chitanţierelor s-a constatat lipsa faptică a două carnete de chitanţiere. În consecinţă, dosarul a fost înaintat poliţiei pentru cercetări şi dispunerea de măsuri în consecinţă“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

Acum membrii asociaţiei îşi caută alt administrator şi aşteaptă ca inspectorii primăriei să le prezinte procesul-verbal de constatare, în cadrul Adunării Generale din 3.02.2011, pentru a afla care sunt sumele sustrase de fosta administratoare.

Primăria confirmă lipsurile

„În prezent, inspectorii de la Serviciul Coordonare Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei Craiova desfăşoară controale financiar-contabile la Asociaţia de locatari nr. 21 Craioviţa Nouă şi Asociaţia de proprietari nr. 21 Gorunul“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.Comenteaza acum

24 Comentarii

 1. DX said:

  E un mizilic ceia ce aratati aici,mai bine aratati admin care au fugit in strainatate cu sume mult mai mari si aveau job-uri prin firme,multe falsuri,propietati valorificate prin falsuri si multe altele.Aceste fapte nu sunt facute la voia intamplarii de orice persoana de pe str,ci cu ajutorul unor persoane sus puse cu acoperire serioasa,acum e prea tarziu descoperirea.Aveti rabdare sa se descopere faptele de la RTf si reatul si apoi aveti ce art sa faceti si nu reusiti sa scrieti nici intr-un an toate faptele,dar va fi cale lunga pana atunci.Probabil,va fi cineva deranjat cu dublarea si triplarea preturilor facturilor la intinere si se va incepe ceva superficial.Fiecare sa se gandeasca bine,la ce boscheti va ajunge,numai daca nu are o rezerva serioasa pt a tine piept talhariei ce va veni sub diverse aspecte.Cu cat se scurteaza timpul mandatului puterii actuale cu atat suferinta populatiei va fi amplificata sub orice aspect al cruzimii si inumanitatii de orice natura.Acumulati valori cat mai mari spre a lua altii pe tava si voi suferiti ,doar sunteti obisnuiti……….. .Internetul nu este o baza sigura de comunicare si informare a tutror si de aceia,oricare va publica fapte reale cu nume si locuri,nu va ajunge niciodata sa afle marea majoritate a oamenilor si de aceia trebuie sa aveti alte legaturi directe cu orice persoana la orice varsta,numai daca vreti a scapa de cosmaruri si suferinte,altfel multumiti-va cu situatia care o aveti…………

 2. craiovean said:

  Asa trebuie sa se intample ca nu se doreste de primarie, Regia de temoficare si asociatiile de propietari incheierea de contracte individuale cu beneficiarii serviciilor. Daca s-ar desfinta asociatiile de propietari cine ar mai fura si cine si-ar mai bate joc de populatie! Oare ce se asteapat?

 3. gorun said:

  faceticontrol si la asociatia nr.17 cv.noua ,unde administrator este o anume MARIANA si care are vechime in aceasta functie Spune ca are salariu de o jumatate de morma iar doamna si fiica ei sunt pline de bijuterii pe miini si la git===tot odata mai detine si vreo doua proprietati dintr-un salariu de o jumatate de norma…….nu se poate asa ceva daca ai fi cinstit

 4. popescu said:

  daca proprietarii ar incheia direct contracte cu furnizorii,asa cum se procedeaza in strainatate,unde nu exista aceste asociatii,atunci s-ar plati mai putini bani din buzunar,iar asociatiile ar disparea!Oamenii nu s-ar mai confrunta cu astfel de probleme si n-ar mai fi nevoiti ca din banii lor sa tina in spate alti 5-6 membri ai asociatiei,care practic nu fac nimic pentru proprietari,ci doar scot bani din buzunarele lor……

 5. marin said:

  este un lucru bun ca inspectorii de la primarie au inceput sa efectueze controale la asociatii, insa ar fi necesar ca acestea sa fie efectuate la toate asociatiile din oras.Controlati si asociatia nr.4 Sarari!

 6. niki said:

  Revin cu sesizarea neregulilor la asociaţia 2 George Enescu,la care primaria spune că nu poate efectua controlul pentru că nu au revenit actele de la Poliţie.E vorba de administratora care s-a autodenunţat,iar actuala conducere caută să acopere scoţând datorii fictive chiar de acum 5 ani pe chitanţe nescăzute în registru.Oraş de hoţi Craiova asta.Părerea mea.

 7. locataru' said:

  de unde are baiatu’ lu marcel(asociatia 21 cv noua)apartament in timisoara si masina noua la scara si cu ce bani il tine la facultate in tm? din sal lui de pr de asociatie?cred ca noi l am tinut

 8. coco said:

  primaria ar trebui sa cerceteze asociatiile de cel putin 2 ori pe an ,dar pentru domnii de acolo e greu.oricum ei sint platiti din banii nostri.credeti ca-i doare de populatie.ma tem ca nu.

 9. Diana said:

  Daca ne dam seama ca la asociatia noastra, administratorul si presedintele nu sunt corecti, degeaba facem mii de sesizari catre primarii si politie ca nu se intampla nimic. Vezi Asociataia 97-8 Theodor Aman

 10. [email protected] said:

  FRATILOR aceste scursuri umane merita sa fie bagate in mina sa munceasca pana achita delapidarile….poat e se intalnesc cu un locatar putin mai nebun care le va taia gatul din cauza penalitatilor percepute de regii….Oare ce mai asteptati ???Nu va achita altcineva penalitatile decat voi astea care stati si nu va duceti peste ei sa le puneti sechestru si sa le vindeti bunurile

 11. eu said:

  Si cu asoc. 24 Craiovita Noua se intampla acelasi lucru
  Am facut n sesizari la primarie, numai la una am primit raspuns, cum ca are dosare pe rol, si pana la un verdict dat de judecatori nu se poate face nimic. Mai mult, e data in urmarire la politie, dar acestia n-o gasesc sa verifice dosarele. Poate vor incerca pana la urma si la secretara ei de la ap 2 din scara bl 66D1.
  Aceste asoc. trebuie desfiintate, facut contract individual cu institutiile aferente intretinerii.

 12. xyz said:

  noi suntem de vina ca acceptam sa-i verifice cenzori din asociatie s-au mai rau sa nu aibe cenzor deloc .am auzit ca in buc si timisoara ii verifica firme specializate in conta pe asoc de locatari pe alea nau cum sale unga ca pe cenzorul din asociatie (pe care l si scade de la intretinere)

 13. gogu said:

  de controlul de la asoc lu URSU din craiovita ce se mai aude POATE STIE DOMNUL pascu?

 14. ggggggg said:

  sa se verifice domle si asociata 3.14zda din brazda, ca are administratoarea toti dintii din aur , fiisa are logan nou la scara blocului si de unde au bani sa-l tana pa fiiso la gimnaziu ? io cred ca ne incarca la contoaru de apa si ne fura banii de intretinere. si daca tot o sa vina controlu sa se verifice si cateaua blocului, Fyfy, de ce dracu e asa de grasa, nu cumva fura sunca de la geamurile locatarilor ? Locatari proletari din toate bloacele, uniti-va !

 15. ANUNT IMPORTANT said:

  Toți Craivenii ori din alte localitati care ati avut ori aveți procese in instanțe cu Falsele asociatii de proprietari ma puteti contacta la adresa de mail pe yahoo.com acomdomeniu.Dupa cum ati constatat cititorii fideli ai GDS, care va spuneti pasurile reale in comentarii, sunteti oamenii loiali si fideli democratiei si dreptului. Avand in vedere ca in special in Craiova, functioneaza de ani de zile asociatii de proprietari, aceasta denumire fiind frudata si furata din legea locuintei si legea condomeniului, de grupari infractionale din randul dumneavoastra, neavand nici o legatura de proprietate cu cladirea in care locuiti. Acestea au fost infiintate prin abuz de drept si abuz de putere. Au dubla personalitate, Una printr-un act administrativ emis de Primari, iar a doua incheire judecatoreasca de acordare a personalitatii juridice, emisa de judecatorul delegat La DGFP Dolj, in cazul Craiovei. Astfel le intalniti inregistrate pe situl primariei Craiova, la asociatii de proprietari amestecate cu cele infiintete legal pe cladiri. In acelasi timp ele apar si sunt inregistrate in Registrul de Contribuabili La DGFP Doj, deci comercianti. asa se explica in multe cazuri inadvertentele pe care le constatati pe listele de plata. Ei ca si comercianti sunt platitori de impozit, deci obtin profit din administrarea condomeniilor, din penalitatile pe care vi le impun, din contractele incheiate cu furnizorii de utilitati. Avand in vedere ca de unul singur nimeni nu poate sustine un proces impotriva celor implicati, va cer pe acesta cale sa ma contactati la adresa de mail mentionata. Dosarul deja este inregistrat la DNA Directia de investigare a infractiunilor de criminalitate organizata si terorism. Ceea ce patiti dumneavoatra in raport cu aceste false asociatii de proprietari sunt acte de coruptie si terorism. Va repet adresa [email protected] m. adresa va fi despartita automat de browser deci in caz ca o selectati aveti grija sa eliminati spatiile.Cei care veti srie vom forma o asociati nejuridica care vom chema in judecata atat CLM CRAIOVA; PRIMARIA; JUDECATORIA pentru necomunicarea Incheierrii judecatoresti, aservind in acest fel cateva sute de mii d proprietari unor grupari mafiote coordonate si controlate din primarii, aparate fara drept de judecatori din Craiova. Scrieti si ne vom apara colectiv drepturile impotriva statului care ni le incalca. Cu stima administartor srl.

 16. nicu said:

  ma intereseaza subiectul, doresc un nr. de telefon ptr. contactarea administrator srl
  cu deosebit respect si consideratie, nicu

 17. GINA said:

  Verificati si asociatia nr 22 craiovita-noua , urmeaza dupa asociatia 21 , si sigur ca sunt aceleasi mincatorii ca pretutindeni . Astept un articol in gds cu delapidarea de la as 22 craiovita noua . Sa traim bine……….fratil or ca noi ii tinem sa ne manince banii si nu dam cu ei de la etaji sa plesneasca si sa iasa banii furati din ei nemernicii DRACULUI.

 18. carcotas said:

  si asocia nr. 16 Brazda lui Novac asteapta de multi ani un control seros de la primarie.

 19. administartor srl pt nicu said:

  V-am indicat adresa de mail [email protected] m
  Nu asteptati din partea primriei sa va faca dreptate pentru ca ei au infiintat aceste facaturi. Sunt nule juridic si va incalca drepturile de proprietari. Hotararile luate de proprietari in adunarile generale le acestor false asociatii reprezinta imixtiuni in proprietatea dumneavoastra. Sunteti in drept sa hoatarati doar dumneavoastra proprietrii din cladirea in care va aveti propriatatea, Nu Vadeanu din Blocul K nu stiu care la doau strazi distantă. Vedeti ce drepturi aveti in Declarati adrepturilor Omului, si in constitutie. Nu va mai lasati furati de aceste tentacule ale mafiei instaurate cu concursul judecatorilor , al primarilor si acesti inspectori. Oricine are procese pe rol, cu acste entitati, vedeti ca judecatorii nu cer acestor asociatii sa se identifice si nici nu cerceteaza identitatea. orice act juridic emis fara sa contina datele corecte de identitate a partilor este nul. De fapt sunteti furati de doua ori. In codul fiscal si in lege asociatia de proprietari este scutita de imozit pe venit cu conditia ca acesta sa fie folosit pentru reparatii si modernzari, sunt scutite de taxe judiciare si taxe de timbru. Cand voi le dati in judecata sau recurati hoatararile veti constat ca sunteti impusi de instante. Se incalca astfel egalitatea partilor in fata legii. de asemnea sunt scutite de taxe judiciare orice actiune ce priveste intretinerile legale sau contractuale. Cu toate acestea judecatorii impun aceste taxe, pentru ca voi nu stiti ca respectiva impunere trebuie contestat in termen de 5 zile. Daca ati platit, va-u inselat. Doresc orice fe de asemena dovezi. Nu ne asteptam la dreptate de la judecatorii Romani insa fiind in ultima faza cu procesul la Inalta Curte de Castie si justitie, avem posibilitatea sa actionam la Strasburg pentru incalcari ale Drepturilor omului. Anuntati si pe altii. dupa cum vedeti Primaria le controleaza ca si and ar fi asociatii de bloc. Atat au ei competenta. Daca au controlat si nu au sesizat atat autoritatii locale cat si organelor competente sunt de fapt implicati in acesta mafie ordinara.Degeaba inceraca sa reaga busuiocul, aruncand vina pe administratori, majoritatea tampiti ca au acceptat sa se angajeze in astfel de tentacul mafiote. Si eu am calitate de adminitrator insa nu m-am corupt si alte oferte nu am. Nu pot nici macar blocul meu sa-l administrez in spiritul si temeiul legii si in folosul proprietarului, pentru bine adevar si frumos, pentru ca coproprietarii mei sunt mai interesati sa se gudure la asociatie decat sa fie responsabili si solidat cu proprietatea comuna si ceilti coproprietari. Asteptati sa va rede primaria banii furati. la sfantu asteapta.

 20. elconi said:

  ce ziceti si de ASOCIATIA NR.14 CRAIOVITA unde ADM.LENUTA PADUREANCA taie si spinzura isi creste singura salariul si ei si PRESEDINTEI LUNGULEATA cand vrea si cat vrea=sa verifice primaria cele spuse; AUZI PRIMARIOARA nu mai vorbim ca a angajat si un jurist si uite asa se duc banii pe apa sambetei…ia fati datoria PRIMARIOARA……… ……..

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 31 ianuarie 2011

Actualitate

» Fotbal: Vitesse Arnhem a renuntat la transferul lui Gaman pana la clarificarea situatiei acestuia
» Craiova: Electroputere împrumută până la 30 de milioane de euro
» Craiova: Începe drumul Fordului
» Criminalii nu mai scapă de pedeapsă
» Hăis, cea cu şcolile de şoferi
» Duel pe Polivalente
» Dolj: Samsarii şi Bemveurile de „Beharca“
» Secţia de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova va fi reabilitată
» PSD Dolj încalcă ordinul lui Ponta
» Statul a înghiţit „punguţa cu mulţi bani“
» Programări la telefonul ocupat
» Târgu Jiu: Zeci de pacienţi cu luxaţii şi fracturi
» Târgu Jiu: 40 de lei, taxă de divorţ
» Asigurat cu un simplu click
» Târgu Jiu: Muncă în folosul comunităţii la târgul de haine vechi
» Târgu Jiu: Pompierii intervin pentru a doborî ţurţurii
» Târgu Jiu: Centralele de cartier, de vânzare
» Bazine de înot şi patinoar pe insula de pe Jiu
» Campanie de informare privind fondurile europene pentru mediul rural
» Târgu Jiu: Undă verde pentru modernizarea Stadionului Municipal
» Primăria Târgu Jiu a rămas cu datorii după chefuri
» ISU Olt, dotat cu un sistem de alarmare de peste patru milioane de euro
» Declaraţia pentru contribuţii sociale şi impozit pe venit poate fi depusă începând cu 7 februarie
» UNJR: Justiţia nu se face în piaţa publică

Local

» Parlamentul, somat să dea liber la urmărirea penală a aleşilor
» Şase luni cu suspendare pentru un şantajist
» Ultimul drum pentru Vasile Antonie
» Onoruri militare pentru Liana Dumitrescu
» Salariile profesorilor, la mâna Înaltei Curţi
» Trei asociaţii, jefuite de un administrator
» Balul Izmenelor, la Iloviţa
» Bani în schimbul suferinţei
» Supravieţuitorii străzilor

Gorj

» Centru pentru copiii cu autism
» Hoţii informatici, daţi afară de la Turceni
» Peste 1.000 de viroze, dar şi gripă sezonieră

Sport

» Hagi acuză arbitrajul
» Mihailovic, în corzi
» Andreea Chiţu, bronz la Sofia

Bani & Afaceri

» Hackerii români ar fi furat certificate CO2
» Fondul Proprietatea, pândit de îngheţ
» Profitul complexurilor energetice, mai mult pe hârtie
» Credite garantate pentru agricultori

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Ia te uită
» Scurte ştiri

Opinii

» Întrebări pentru noi toţi

Top