22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOnoruri militare pentru Liana Dumitrescu

Onoruri militare pentru Liana Dumitrescu

http:http://www.youtube.com/watch?v=dnB2jkXHYcE
Peste o sută de persoane, rude, prieteni şi politicieni au participat, ieri după-amiază, la Craiova, la ceremonia de înmormântare a deputatei Liana Dumitrescu, care a murit joi dimineaţă la Spitalul Elias din Bucureşti.

Rudele, prietenii, colegii, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi mai mulţi politicieni i-au adus, ieri, un ultim omagiu celei ce a fost deputata Liana Dumitrescu.
Născută la Craiova, Liana Dumitrescu a împlinit, pe 20 ianuarie, 38 de ani. Era licenţiată în Drept a Universităţii Bucureşti şi a ocupat  funcţiile de jurist, apoi de expert şi consilier la Camera Deputaţilor.
În anii 2002-2003, ca expert, a făcut parte din Comisia de revizuire a Constituţiei României, iar între 2003 şi 2004, din Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea legilor electorale. Liana Dumitrescu a fost aleasă deputat în 2004, ca reprezentantă a Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, deţinând, totodată, încă din 2003, funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Macedonenilor din România. De asemenea, în perioada 2001-2004, Liana Dumitrescu a fost membră în Consiliul Minorităţilor Naţionale din partea Asociaţiei Macedonenilor din România.
În anul 2008, Liana Dumitrescu a fost realeasă deputat, de atunci activând în cadrul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi şi a Comisiei pentru regulament. În mai 2009, a fost aleasă preşedinte al Subcomisiei pentru spaţiu din cadrul Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, reprezentând Parlamentul României în Grupul pentru spaţiu al Parlamentului European.
Ieri-dimineaţă, aproximativ o sută de persoane s-au strâns în faţa blocului C13 de pe strada Nanterre din Craiova, în care locuiesc părinţii Lianei Dumitrescu. Până în jurul orei 13.30, rudele, prietenii şi colegii şi-au putut lua adio de la deputata Liana Dumitrescu. Printre cei care i-au adus un ultim omagiu s-au numărat senatorul Radu Berceanu, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, deputaţii Gelu Vişan şi Mihai Surpăţeanu, dar şi reprezentanţi ai administraţiei locale.
După aceea, Liana Dumitrescu a fost dusă la Biserica Madona Dudu din Craiova, unde a fost oficiată slujba religioasă. Liana Dumitrescu a fost înmormântată cu onoruri militare în cimitirul Ungureni.

A murit în urma unei tromboze extinse a venelor cerebrale

Deputata Liana Dumitrescu a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Elias din Bucureşti. Liana Dumitrescu a făcut stop cardiac la ora 8.45, iar medicii au încercat să o resusciteze timp de 46 de minute, fără a reuşi însă reluarea activităţii cardiace. Vineri, Institutul Naţional de Medicină Legală a stabilit că Liana Dumitrescu a murit din cauza unei tromboze extinse a venelor cerebrale.
Reamintim că pe 18 ianuarie, după ce a suferit un atac cerebral, Liana Dumitrescu a fost internată la Spitalul Elias din Bucureşti, iar a doua zi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.
După decesul tinerei, familia a făcut plângere penală împotriva medicilor de la Spitalul Elias, motivând că aceştia ar fi refuzat externarea deputatei, în condiţiile în care familia dorea să o ducă la tratament la o clinică din străinătate. În plus, familia deputatei a susţinut că pacienta nu a fost îngrijită corespunzător.
Plângerea a fost înregistrată la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorii bucureşteni urmând să efectueze cercetări în acest caz. Atât conducerea Spitalului Elias, cât şi procurorii au cerut deja efectuarea unei expertize medico-legale, urmând a fi făcute investigaţii complexe de laborator, precum analize patologice, toxicologice, tanato-chimice, hormonale, bacteriene şi serologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII