12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCentru pentru copiii cu autism

Centru pentru copiii cu autism

Aproximativ 150 de copii cu autism din Gorj vor beneficia de asistenţă de specialitate în cadrul unui centru individual destinat acestor copii, inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute la Târgu Jiu. De serviciile oferite în acest centru vor beneficia în primă fază circa 30 de copii, pe parcurs numărul acestora crescând. Potrivit psihologilor Laura Bîrdeanu şi Gabriela Pătraşcu, pentru început, copiii vor beneficia de terapie comportamentală, iar în viitor urmează să efectueze şi kinetoterapie, logopedie şi alte tipuri de terapii.
„Un copil cu autism are nevoie de 30-40 de ore de terapie ABBA pe săptămână,  pentru a ajunge la un comportament normal. Terapia comportamentală aplicată este cea care se foloseşte cu succes în cazul copiilor cu autism“, a spus psihologul Gabriela Pătraşcu.
„Copiii vor beneficia de terapie comportamentală, strict pentru autism. Pe viitor vom efectua şi alte tipuri de terapii, dar vom avea nevoie de personal pregătit. Ne gândim şi la terapie cu ponei, dar asta va însemna un spaţiu mai mare“, a spus psihologul Laura Bîrdeanu, unul dintre iniţiatorii proiectului.
Părinţii copiilor care suferă de autism spun că acest centru este binevenit în judeţul Gorj, pentru că până acum nu a existat o astfel de instituţie, unde copiii cu autism să fie trataţi individual.
Potrivit medicilor specialişti, autismul este o tulburare a creierului care interferează adesea cu abilitatea de a comunica şi de a relaţiona cu cei din jur. Semnele autismului se dezvoltă aproape întotdeauna înaintea împlinirii vârstei de trei ani, de obicei afecţiunea fiind diagnosticată mult mai târziu. Cu toate că această afecţiune durează toată viaţa, tratamentul poate aduce o ameliorare semnificativă în viaţa persoanelor cu autism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU