17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnchisoare în Marea Britanie pentru un traficant român

Închisoare în Marea Britanie pentru un traficant român

Românii Bogdan şi Marius Nejloveanu, tată şi fiu, au fost condamnaţi miercuri în Marea Britanie la şase, respectiv 21 de ani de închisoare pentru că au adus femei în regat, majoritatea românce, cărora le promiteau casă şi slujbă, dar pe care le obligau să se prostitueze, relatează BBC.
Bogdan şi Marius Nejloveanu, de 51, respectiv 23 de ani, fuseseră găsiţi vinovaţi săptămâna trecută de o instanţă din Manchester pentru 34 de capete de acuzare distincte, inclusiv trafic de fiinţe. Femeile erau aduse în Marea Britanie de Bogdan Nejloveanu, care le promitea că vor munci ca menajere, dar, odată ajunse în regat, fiul său, Marius Nejloveanu, se ocupa de exploatarea lor sexuală, recurgând adesea la viol şi bătăi. „Victimele traficanţilor de fiinţe umane speră şi au încredere în mai bine, dar sunt aduse în această ţară şi tratate în modul în care au fost tratate – în nici un caz ca oameni, uneori nici măcar ca sclave, ci ca simple mărfuri de vânzare“, a declarat judecătorul Robert Atherton la anunţarea sentinţei.
Victimele au spus instanţei că au suferit traume psihologice şi fizice, au contractat boli venerice, au făcut teste pentru HIV, una a avut un avort şi toate au suferit de pe urma „ruşinii“ a ceea ce au fost obligate să facă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII