22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătrânii, victime pe zebră

Bătrânii, victime pe zebră

O analiză întocmită de poliţiştii de la Rutieră arată că mulţi dintre pietonii care sunt loviţi de maşini în timp ce traversează strada regulamentar sunt persoane cu vârste peste 60 de ani. De la începutul acestui an, în judeţul Dolj au fost înregistrate şase accidente rutiere provocate de şoferii care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, soldate cu două persoane rănite grav şi patru, uşor. Dintre răniţi, cinci au fost femei, cu vârstele de 20, 22, 66, 73 şi 75 de ani, iar al şaselea a fost un bărbat de 64 de ani.
Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că în cazul accidentelor de acest fel înregistrate în 2010 nu a fost făcută o diferenţiere a victimelor în funcţie de vârstă. Pe parcursul anului trecut, au fost înregistrate în Dolj nu mai puţin de 61 de accidente din cauza neacordării de prioritate pietonilor de către şoferi, soldate cu doi morţi, 24 de răniţi grav şi 40 de răniţi uşor.
Ultimul accident rutier în care a fost rănit un pieton care traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni, a fost înregistrat marţi dimineaţă, în Craiova. Poliţiştii au stabilit că Emanuela Nicolae, de 32 de ani, din localitate, în timp ce conducea un Land Rover pe strada George Enescu, l-a accidentat pe Marcel Niţă, de 64 de ani, care se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe marcajul pietonal. În urma impactului, pietonul a fost rănit grav, fiind preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a rămas internat. IPJ Dolj a mai comunicat că în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII