6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziţia de la shaormerie, contestată în instanţă

Percheziţia de la shaormerie, contestată în instanţă

Administratorul shaormeriei de pe strada Matei Basarab din Craiova, cunoscută sub denumirea „La Zuzu“, Ahmed Mouhajer, a contestat în instanţă amenda primită în urma percheziţiei efectuate pe 13 ianuarie de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj.
Oamenii legii l-au amendat pe patronul shaormeriei, deşi pasta de mici descoperită era cumpărată de tatăl său, pentru o altă unitate alimentară, şi nu era depozitată în incinta shaormeriei. Reamintim că, pe 13 ianuarie, poliţiştii doljeni au efectuat o percheziţie la locuinţa lui Waleit Mouhajer, de 51 de ani, din Craiova, unde au fost descoperite 2.955 de pachete de ţigări, de diferite mărci, care nu aveau aplicate timbre fiscale. Ulterior, poliţiştii au percheziţionat şi un spaţiu comercial deţinut de Ahmed Mouhajer, o shaormerie, care funcţionează în acelaşi imobil cu locuinţa tatălui său, iar într-o anexă au fost descoperite alte 3.849 de pachete de ţigări fără timbru, 44 de litri de băuturi alcoolice contrafăcute, dar şi 181 kg de pastă de mici cu termenul de valabilitate expirat.
IPJ Dolj a comunicat atunci că în urma cercetărilor s-a constatat că ţigările şi băuturile alcoolice urma să fie comercializate în Craiova, iar pasta de mici – prin intermediul shaormeriei. Ahmed Mouhajer a explicat că informaţiile oferite de poliţişti au fost false, pentru că, în primul rând, shaormeria pe care o patronează nu comercializează mici. De altfel, carnea de mici fusese cumpărată de tatăl său, pentru localul de alimentaţie publică pe care acesta îl deţine în altă zonă a municipiului Craiova. Întreaga cantitate de pastă de mici era depozitată în acea anexă, urmând să fie returnată producătorului şi nu scoasă la vânzare. Ahmed Mouhajer a mai precizat că amenda primită pentru pasta de mici expirată a fost deja contestată în instanţă. După efectuarea percheziţiei, poliţiştii au mai precizat că Waleit Mouhajer este cercetat pentru deţinerea a peste 500 de ţigarete în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea de produse din tutun provenite din contrabandă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII