17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO falsă angajată CEZ escrochează bătrâni

O falsă angajată CEZ escrochează bătrâni

O femeie de 45 de ani a escrocat de aproape 16.000 de lei trei persoane în vârstă din Craiova, susţinând că este angajată a CEZ. Se pare că femeia acţionează acum în Drobeta Turnu Severin, furând de la o bătrână 2.000 de lei. Până în prezent, femeia nu a fost prinsă de poliţişti.

După ce o perioadă a acţionat în Craiova, de unde a furat aproximativ 16.000 de lei de la persoane în vârstă, femeia s-a mutat în Drobeta Turnu Severin. Din spusele poliţiştilor, aceasta îşi alege înainte victimele, după care merge la uşile lor şi se prezintă drept angajată a companiei CEZ. Sub pretextul că are atribuţia de a strânge bani pe diferite facturi, intră în casele oamenilor şi fură tot ce găseşte. Primul caz în­registrat la Craiova a fost pe 16 septembrie 2010, când presupusa angajată a CEZ s-a prezentat la domi­ciliul unei femei de 96 de ani, din Craiova. După ce pătruns în apar­ta­ment, femeia a profitat de neatenţia bătrânei, a sustras o borsetă în care se afla suma de 550 de euro şi 5.000 de lei, precum şi o brăţară din argint. Prejudiciul produs este de aproximativ 8.000 de lei. Pe 6 ia­nuarie 2011, aceeaşi femeie s-a prezentat la domiciliul unei bă­trâne de 92 de ani, tot din Craiova, spunând că este tot de la CEZ şi că bătrâna are de achi­tat două facturi. Persoana necunoscută a fost invitată în apartament, mo­ment în care bătrâna a mers în dormitor, de unde a luat o geantă şi a scos suma de 17 lei, pentru a achita aceste fac­turi. După ce bătrâna i-a în­mânat suma de bani, escroaca a cerut un pahar cu apă. În timp ce proprietara apartamentului era în bucătărie după apă, escroaca a fugit din apar­ta­ment cu tot cu geanta cu bani pe care partea vătă­mată o lăsase în hol, prejudiciul fiind de circa 5.000 de lei. Pe 13 ianuarie, sus­pecta s-a prezentat la domi­ciliul altei femei, de 81 de ani, tot din Craiova, s-a recomandat că este de la Crucea Roşie, a pătruns în locuinţă, de unde a sustras 900 de lei şi un carnet cec cu un depozit de 2.000 de lei dintr-un plic care se afla pe masa din sufragerie. După toate aceste lovituri, se pare că femeia a început să acţioneze şi în Drobeta Turnu Severin.

S-a mutat în Severin

Oamenii legii au fost anunţaţi de o bătrână de 80 de ani, din Severin, cum că o persoană s-a prezentat la locuinţa sa, spunând că este angajată a CEZ şi că trebuie să încaseze o anumită sumă de bani pentru nişte facturi rămase restante, altfel va rămâne fără energie electrică. Nefiind vorba despre o sumă mare, bătrâna i-a permis acesteia să intre în casă şi, într-un moment de neatenţie, escroaca i-a furat dintr-un dulap suma de 2.000 de lei.
Din ana­liza furturilor comise până acum şi după modul de operare, oamenii legii au concluzionat că este vorba de acelaşi autor. Femeia are aproximativ 40-45 de ani, 1,60 m înăl­ţi­me, păr şaten, este îmbrăcată într-o geacă de culoare maro, cu glugă, poartă o căciulă neagră, pantaloni de blugi şi are o geantă de cu­loare închisă. Persoana în cau­ză nu pare a fi de etnie romă.
Poliţiştii recomandă cetă­ţe­nilor să fie foarte prudenţi cu oamenii care le sună la uşă şi sub nici o formă să nu le lase nesupravegheate în cazul în care le permit accesul în lo­cuin­ţă. Angajaţii companiei CEZ nu fac încasări la domicilul clienţilor şi nici la nivelul centrelor de relaţii cu clienţii, locaţiile unde se pot achita facturile emise pentru energia electrică consumată sau pentru prestarea unor servicii specifice sunt reprezentate de unităţile bancare acceptate, de oficiile poştale, bancomate, iar în mediul rural pot fi efectuate plăţi şi la factorii poştali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII