16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovean căzut în râul Olt

Craiovean căzut în râul Olt

Un craiovean a căzut marţi în apele îngheţate ale râului Olt şi a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. În preajmă se afla un jandarm care i-a auzit strigătele şi a sunat la 112. Paramedicii de pe SMURD au declarat că tânărul le-a spus că nu a avut intenţia de a se sinucide.

Un bărbat din judeţul Dolj a fost marţi la un pas să-şi piardă viaţa după ce a căzut în apele îngheţate ale râului Olt. Florin Dinu, de 26 de ani, din Craiova, în timp ce se plimba pe podul peste Olt, a alunecat şi a căzut în râu. Tânărul a avut noroc pentru că prin preajmă se afla un jandarm care se plimba împreună cu prietena sa cu maşina. Acesta a oprit chiar la capătul podului peste Olt, pentru a verifica o roată şi l-a auzit pe bărbat, care striga după ajutor.
„Mă aflam în zona podului peste Olt cu prietena mea. Am oprit maşina pentru a verifica o roată, timp în care am auzit nişte strigăte de ajutor. Am văzut un bărbat care se afla în apă. Era la o distanţă de aproximativ 150 de metri de mal şi cam la 50 de metri faţă de pod. Am comunicat cu el, timp în care am sunat la 112. Mi-a spus că a căzut de pe pod. Ştia să înoate şi mi-a spus că nu mai poate. Au venit pompierii în trei minute şi l-au scos. El mi-a zis că a alunecat de pe pod şi că nu a vrut să se sinucidă“, a declarat sergent major Cătălin Diaconescu, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt. Şi prietena jandarmului consideră că tânărul a avut noroc. „Mă plimbam cu prietenul meu pe malul râului Olt cu maşina. Acesta a coborât din autoturism pentru a verifica o roată şi a auzit strigăte de ajutor. Nu se vedea absolut nimic pentru că era întuneric. Prietenul meu a strigat către victimă, care a răspuns. Apoi a mers pe lângă pod şi a sunat la 112“, a declarat Ionela Zlatei.

Nu a vrut să se sinucidă

Unul dintre paramedicii ajunşi la locul evenimentului a declarat că bărbatul le-a spus că nu a avut intenţia de a se sinucide. „Am intervenit pentru a scoate un bărbat născut în Balş cu domiciliu în Craiova, pe care l-am găsit în imersie în râul Olt. Acesta a căzut de pe pod de la o înălţime de aproximativ zece metri. Persoana căzută în apă a fost scoasă cu hipotermie severă. Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Slatina, fiind tahicardic şi agitat. Tânărul ne-a spus că se plimba pe podul peste Olt şi a alunecat de pe balustradă chiar în râu. Acesta a povestit că nu a avut intenţia de a se sinucide“, a declarat paramedicul Cătălin Stănciuleasa.
Membrii echipajului de pe SMURD au fost felicitaţi de şeful inspectoratului.
„Membrii echipajului de prim ajutor au fost felicitaţi de şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, colonelul Gheorge Năstasie, pentru profesionalismul, operativitatea şi inspiraţia de care au dat dovadă pe timpul intervenţei, reuşind să-l salveze pe bărbat la numai cinci minute de la primirea apelului. Aceştia au mai fost felicitaţi şi pentru inspiraţia pe care au avut-o înainte de a pleca la intervenţie, când paramedicii au luat cu ei o cordiţă de salvare“, a declarat sergent major Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII