Acasă Local Craiovenii nu s-au îmbulzit la banii de căldură

Craiovenii nu s-au îmbulzit la banii de căldură

Craiovenii care îşi încălzesc locuinţa cu lemne sau cărbuni nu s-au grăbit să-şi ridice din prima zi banii pentru căldură. Sumele sunt atât de mici că pentru 16 lei mulţi beneficiari nici nu au catadicsit să meargă la casieria primăriei. Ieri, la primele ore ale dimineţii, se aşezaseră totuşi la uşa sediului primăriei din cartierul Lăpuş vreo 30 de persoane. Au avut de aşteptat ore bune, fiindcă distribuirea banilor s-a făcut după ora prânzului. Oamenii preferă să ridice banii la sfârşitul sezonului rece pentru întreaga perioadă. Rândurile acestora au fost împuţinate şi de condiţiile mult mai aspre impuse de lege celor care pot primi acest sprijin bănesc.
„Aceasta este prima plată din iarna 2010-2011. În Craiova, sunt 575 de titulari de dosare beneficiari ai ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu lemne pentru luna noiembrie 2010. Suma totală care va fi plătită celor 575 de titulari de dosare corespunzătoare lunii noiembrie este de 21.629 de lei. Cuantumul pentru fiecare titular de dosar se stabileşte în funcţie de venit şi este cuprins între 16 şi 54 de lei pe lună“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Primăria a avut totuşi grijă să asigure ordinea celor veniţi să-şi ridice ajutoarele pentru căldură şi aceştia au fost încolonaţi printre gardurile de protecţie şi puşi să aştepte la o distanţă de cel puţin cinci metri de la intrarea în casierie. „Stăm aici, că luăm şi mult!“, a spus ironic un bărbat aşezat la coadă. Craiovenii care primesc ajutoare băneşti pentru încălzirea locuinţei cu lemne, potrivit OUG nr. 86/2010, mai au la dispoziţie două zile pentru ridicarea banilor. Beneficiarii vor putea intra în posesia dacă se prezintă la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a primăriei din cartierul Lăpuş, bloc T8, joi, 20 ianuarie, între orele 8.00 şi 16.00, dar şi vineri, 21 ianuarie, între 8.00 şi 15.00. Angajaţii vor rămâne şi peste program, până când ultimul beneficiar va intra în posesia lor“, a precizat Carmen Licu.
A doua variantă ar fi aceea să ridice ajutorul la finele sezonului rece şi să încaseze întreaga sumă pentru cele cinci luni, noiembrie 2010 – martie 2011.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version