11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTraficanţi de carne vie arestaţi în Dolj şi Gorj

Traficanţi de carne vie arestaţi în Dolj şi Gorj

Ofiţerii BCCO Craiova au destructurat două grupări de traficanţi de persoane, care au dus şi exploatat sexual în Italia mai multe tinere şi minore din judeţele Dolj şi Gorj.

Patru persoane de etnie romă au fost ridicate ieri din Craiova, în urma unor percheziţii domiciliare făcute de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, coordonaţi de un procuror DIICOT.  
Oamenii legii au aflat că unii dintre membrii grupului de traficanţi s-au întors în ţară, după care urma să plece din nou în Italia, cel mai probabil cu alte tinere. Ieri-dimineaţă, începând cu ora 6.00, ofiţerii BCCO Craiova, însoţiţi de poliţişti ai IPJ Dolj şi jandarmi, au dat buzna în casele romilor şi au ridicat patru suspecţi. Este vorba de Ionel Cîrpaci, Marius Băloi, Inspector Cîrpaci şi Dibionda Radu.
După efectuarea percheziţiilor, cele patru persoane, suspectate de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri.
Din cercetările efectuate de oamenii legii s-a stabilit că, în perioada 2006-2010, gruparea de traficanţi formată din cel puţin şase persoane a traficat şi exploatat sexual în Italia, în localitatea Bari, şapte victime, două dintre ele fiind minore, toate din Dolj. Modul de operare este cel folosit de majoritatea traficanţilor: victimelor li se promiteau locuri de muncă bine plătite, însă, odată ajunse acolo, le erau luate actele şi erau aruncate în stradă pentru a se prostitua. Din informaţiile strânse până acum de anchetatori, de pe urma victimelor romii au obţinut profituri de aproximativ 80.000 de euro.
Potrivit poliţiştilor doljeni, în sarcina învinuiţilor a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori. Procurorii DIICOT au precizat că, după ce îi vor audia pe suspecţi, vor dispune pe numele lor măsurile legale ce se impun. De asemenea, anchetatorii urmează să stabilească dacă au mai fost traficate şi alte tinere sau minore în Italia şi să îi prindă pe ceilalţi membri ai grupării.

O grupare de traficanţi şi în Gorj

Şi ofiţerii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj au destructurat o grupare de traficanţi de carne vie, printre care şi Ion Rodean Bonculescu.
Pe 13 ianuarie, poliţiştii de la Crimă Organizată din Craiova şi Gorj au organizat o acţiune flagrantă la ieşirea din ţară, la punctul de trecere al frontierei Cenad, judeţul Timiş. Oamenii legii au oprit în trafic un microbuz de transport persoane, înmatriculat în judeţul Dolj, condus de Pantelie Bîtii, de 40 de ani, care intenţiona să treacă ilegal frontiera de stat o minoră.
În aceeaşi zi, pe raza municipiului Târgu Jiu, au fost efectuate trei percheziţii domiciliare, ocazie cu care a fost reţinut Ion Rodean Bonculescu, de 43 de ani, „capul“ reţelei, care se ocupa cu recrutarea tinerelor pe raza judeţului Gorj. Ion Rodean Bonculescu, de etnie romă, este supranumit „băiatul de 7 stele“, pentru el fiind compusă chiar o… manea.
Poliţiştii şi procurorii gorjeni au stabilit că suspecţii, în perioada 2008-2010, au racolat mai multe tinere şi minore pe care le-au traficat în Italia, unde le-au exploatat sexual. Împotriva celor doi învinuiţi, procurorul a emis ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior ei fiind arestaţi preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzaţi de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.
Anchetatorii au continuat cercetările în acest caz şi, luni seară, au reţinut alt membru al grupului de traficanţi, un bărbat de 72 de ani. Acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de trafic de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII