7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Drame pe şosea

http:http://www.youtube.com/watch?v=FI2DDtz5EOI

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei au fost rănite grav, în urma a două accidente de circulaţie produse la sfârşitul săptămânii trecute pe drumurile din judeţul Dolj.

Primul accident de circulaţie, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, a fost înregistrat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în comuna doljeană Gighera.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au precizat că Marius Pitică, de 23 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism Seat Ibiza pe DN 55 A, în comuna Gighera, satul Nedeia, a pierdut controlul direcţiei de mers, a acroşat un autobuz staţionat pe marginea drumului, după care a lovit gardul unei gospodării. În urma impactului extrem de puternic, Vasilică Băileşteanu, de 19 ani, şi Victor Botea, de 21 de ani, ambii din comuna doljeană Măceşu de Jos, pasageri pe bancheta din spate a autoturismului, au murit. De asemenea, atât şoferul, cât şi pasagerul de pe locul din dreapta-faţă, Viorel Sîrbu, de 24 de ani, tot din comuna Măceşu de Jos, au fost răniţi grav. Cei doi tineri au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Potrivit dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova, pacienţii au fost internaţi în Clinica de Neurochirurgie, starea lor fiind stabilă.
Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care circula Pitică, dar şi că atât şoferul, cât şi pasagerii maşinii nu purtau centurile de siguranţă, care le-ar fi putut salva vieţile.  
Poliţiştii au mai precizat că pe numele lui Pitică a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

A încercat să întoarcă pe DN 6

Un alt accident mortal s-a produs sâmbătă seară, în jurul orei 18.15, pe DN 6, pe raza localităţii doljene Almăj. Poliţiştii au stabilit din primele cercetări că Octavian Nicuţi, de 48 de ani, din oraşul Filiaşi, care conducea pe prima bandă a drumului o Dacie Logan, a încercat să întoarcă şi a fost lovit în plin de un VW Transporter condus de Dumitru Marcu, de 53 de ani, din oraşul Buftea – Ilfov, care circula pe banda a doua a drumului. În urma impactului dintre cele două autovehicule, şoferul Loganului a murit pe loc, medicii neputând face altceva decât să constate decesul. Soţia sa, Ştefania Nicuţi, de 48 de ani, care ocupa locul din dreapta-faţă al Loganului, a fost rănită grav, fiind transportată cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Craiova. La acelaşi spital au fost transportaţi şi Marcu şi soţia sa, Florentina Marcu, dar şi doi copii ai lor, de şapte şi nouă ani. Din fericire, aceştia nu au suferit leziuni care să le pună viaţa în pericol.
Medicii doljeni au precizat pentru GdS că Ştefania Nicuţi a suferit multiple traumatisme în urma accidentului rutier şi a fost internată la Terapie Intensivă. Starea femeii era ieri gravă, pacienta fiind monitorizată permanent.
Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că în acest caz a fost vorba de neatenţia lui Octavian Nicuţi, care nu s-a asigurat şi nu a observat că din spate venea un autovehicul în momentul în care a încercat să întoarcă autoturismul.

Copil rănit uşor

Un alt accident a fost înregistrat vineri, în jurul orei 12.30, în localitatea Gherceşti. Constantin Cârstea, de 35 de ani, din localitate, în timp ce conducea o Dacie, a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat în afara drumului. În urma accidentului a fost rănită uşor o fetiţă de opt ani, pasageră în autoturism. Poliţiştii doljeni au stabilit că accidentul rutier s-a produs din cauza neatenţiei şoferului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII