10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampionul şoferilor băuţi

Campionul şoferilor băuţi

Cel mai beat şofer depistat la volan în 2010 pe străzile Craiovei a fost deferit justiţiei săptămâna trecută.
Pe 22 aprilie, în jurul orei 13.50, o patrulă formată din poliţişti ai Secţiei 6 şi subofiţeri de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, aflată în serviciul de patrulare pe strada Brestei, a observat o maşină care avea o traiectorie sinuoasă. Oamenii legii i-au făcut semn şoferului să oprească pentru control, apoi l-au legitimat, stabilind că au de-a face cu Nicolae Calotă, de 40 de ani, din comuna Secu, judeţul Dolj. Pentru că duhnea a alcool, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest. Nu mică le-a fost mirarea poliţiştilor şi jandarmilor când au văzut că aparatul indica o alcoolemie de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Calotă a fost condus la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i s-au recoltat probe în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma analizelor, s-a stabilit că avea o alcoolemie de 3,05 g/l alcool pur în sânge.
Pe 10 ianuarie 2011, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au trimis în judecată pe şofer, sub acuzaţia de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului, faptă pedepsită de Codul Rutier cu închisoare de la unu la cinci ani. Dacă, la primul termen, programat la începutul lunii februarie, inculpatul îşi va recunoaşte fapta, acesta va beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime. În plus, judecătorii îi vor putea suspenda executarea pedepsei, astfel că şoferul băut nu va ajunge la închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU