3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConducta de apă a cedat sub greutatea dealului

Conducta de apă a cedat sub greutatea dealului

O conductă de alimentare cu apă care face legătura între Staţia de Apă din Dealul Târgului şi oraşul Târgu Jiu a cedat din cauza unei alunecări de teren.

Locuitorii din partea de nord a municipiului Târgu Jiu au primit ieri apă cu presiune scăzută, din cauza unei avarii care s-a produs la o conductă. Problemele au apărut ca urmare a reactivării unei alunecări de teren în zona Dealul Târgului, acolo unde se află şi staţia de alimentare cu apă. A fost afectată chiar conducta principală de transport care alimentează cu apă cartierele din partea de nord a oraşului. Echipele de la Aparegio au acţionat încă de ieri în zonă şi sperau ca până seara să remedieze defecţiunea, astfel încât presiunea apei la robinete să se apropie de cea normală. Cei mai afectaţi au fost cetăţenii care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor şi care s-au temut că li se defectează centralele de apartament, din cauza presiunii scăzute la apă.

Fenomenul s-ar putea repeta

Cu toate că s-a intervenit rapid pentru repararea conductei de apă, este posibil să apară în continuare avarii, din cauza dealului, care este instabil. Mai ales în perioada în care plouă foarte mult sau umezeala din sol este excesivă, alunecarea terenului se reactivează, punând în pericol reţeaua de alimentare cu apă. Potrivit conducerii Aparegio, există două soluţii pentru ca pe viitor să se evite producerea unor astfel de evenimente: „Fie vom devia traseul acestei conducte, fie vom executa lucrări de amploare cu introducerea unor stâlpi care să stopeze alunecarea. Aceasta se produce undeva la o adâncime de 18 metri. Cu ochiul liber aproape că nu se vede, dar conducta este mutată din loc. Investiţia pentru consolidarea dealului este foarte scumpă şi probabil că ne vom orienta pentru o deviere a conductei pe un traseu sigur, astfel încât alunecarea de teren să nu mai producă avarii. Lucrarea nu se poate face fără bani şi cu siguranţă vor trece mai mulţi ani până când vom putea scăpa de această problemă“, a declarat Ion Popescu, de la Aparegio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS