16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu petrecut Boboteaza în bazinele termale de la Herculane

Au petrecut Boboteaza în bazinele termale de la Herculane

Zeci de turişti din mai multe judeţe ale ţării au înfruntat în noaptea de miercuri spre joi gerul Bobotezei şi au intrat la minus -3 grade Celsius în apele reci ale râului Cerna, lângă staţiunea Băile Herculane. Oamenii s-au relaxat apoi în bazinele cu ape termale.
Tradiţia spune că toţi cei care fac baie în râu de Bobotează vor fi sănătoşi tot anul, aşa că mulţi dintre turiştii veniţi la Băile Herculane au vrut să păstreze acest obicei şi au înotat în Cerna. Şi pentru că se spune că dorinţele puse în noaptea dinaintea Bobotezei se îndeplinesc, oamenii s-au rugat să fie sănătoşi.
„Deşi este frig afară, intrăm în apa fierbinte din bazine pentru că ne face bine şi aşa scăpăm de rele. Apa este foarte bună, iar eu vin aici în fiecare an de Bobotează şi nu m-am îmbolnăvit niciodată“, a spus o femeie din Bucureşti.
Bazinele cu apă termală au fost luate cu asalt de turiştii veniţi de la sute de kilometri ca să facă baie aici de Bobotează.
„Vin la Băile Herculane de vreo cinci ani în noaptea de Bobotează împreună cu întreaga familie şi cu prietenii. Venim tocmai de la Alba Iulia şi cu credinţă în Dumnezeu avem noroc tot anul şi nu suntem bolnavi. Stăm în apa fierbinte, apoi intrăm în Cerna şi ne punem dorinţe să ne ajute Dumnezeu să avem un trai mai bun“, a spus Sabin Truşa.
Oamenii sărbătoresc Boboteaza în feluri diferite. Dacă unii au mers la biserică pentru a lua apă sfinţită şi pentru a asculta slujba, alţii s-au distrat făcând baie în apele calde.
„Acesta este botezul nostru pe anul acesta şi acum ne purificăm trupul şi sufletul. Ne punem dorinţe ca să avem un trai mai bun. Doar speranţa şi Dumnezeu ne-au mai rămas“, a spus Georgică, un cetăţean din Băile Herculane.
La miezul nopţii, turiştii au petrecut cu şampanie şi s-au rugat să fie sănătoşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU