12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStrânşi la pungă la focurile de artificii

Strânşi la pungă la focurile de artificii

Primarii din Gorj au fost strânşi la pungă la cumpăna dintre ani şi au preferat să negocieze intens cu firmele care au asigurat focurile de artificii. În nici o localitate din cele 70 ale judeţului edilii nu au cheltuit pe focul de artificii mai mult de 6.000 de lei. Cele mai multe focuri de artificii au putut fi văzute în Rânca, zonă care a devenit după Anul Nou capitala sporturilor de iarnă din Oltenia.

Primarii din Gorj au fost cu gândul la facturile la utilităţi la cumpăna dintre ani şi au cheltuit mai puţini bani pe focurile de artificii. Mii de gorjeni au ieşit în stradă de Anul Nou pentru a participa la spectacolele de Revelion şi la focurile de artificii. Spre deosebire de ceea ce se întâmpla în urmă cu doi-trei ani, edilii au redus cheltuielile de Sărbători la jumătate, de teamă că în ianuarie nu vor avea cu ce să achite facturile la spitale sau şcoli. În Târgu Jiu, focul de artificii a durat aproximativ 13 minute şi a costat 5.000 de lei. Societatea care a asigurat spectacolul de artificii a preferat să ofere la un preţ mai mic acelaşi foc de artificii ca şi în anii trecuţi, de teamă să nu piardă afacerea. În municipiul Târgu Cărbuneşti, edilii au achitat pentru focul de artificii o factură de peste 6.000 de lei, cea mai mare sumă cheltuită de vreo primărie de oraş din judeţul Gorj.

Cele mai multe artificii au fost la Rânca

În municipiul Motru, factura pentru sărbătorirea Anului Nou nu a depăşit 5.000 de lei, reprezentând banii alocaţi pentru organizarea focului de artificii. Primăria care a cheltuit cei mai puţini bani pentru organizarea spectacolului de artificii de la cumpăna dintre ani este cea de la Rovinari. Astfel, edilul Dorin Filip a redus cel mai mult cheltuiala şi a scos din bugetul primăriei doar 3.500 de lei. Privilegiaţi în ceea ce priveşte spectacolul de lumini şi artificii de Revelion au fost turiştii care au petrecut Sărbătorile în zona montană Rânca. Aici, focurile de artificii organizate de pensiuni, vile, cabane şi hoteluri au depăşit câteva zeci de mii de lei. Spectacolul de Anul Nou a fost completat după 1 ianuarie şi cu distracţiile de pe pârtii. Întrucât încă din primele zile ale anului a început să ningă, condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă la Rânca s-au îmbunătăţit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS