20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCei mai tineri milionari

Cei mai tineri milionari

În contextul în care 15 milioane de americani nu au un loc de muncă, iar companiile sunt foarte atente la modul în care cheltuiesc, este uşor să îţi pui mâinile în şolduri şi să spui: „Dar nimeni nu mă angajează!“. Adevărul este că, dacă marile corporaţii nu angajează, poţi să fii propriul tău angajat. Prin urmare, studiază diferitele tipuri de afaceri şi găseşte o nişă din care să faci bani. Nu ai nevoie decât de o idee pe care să o aduci pe piaţă.

Dacă te gândeşti că proprietarii micilor afaceri nu fac mulţi bani sau că nu se îmbogăţesc repede, CNBC prezintă câteva persoane care au reuşit şi care ar putea să te facă să te răzgândeşti.
Aceste persoane se numără printre cei mai tineri milionari şi, deşi nu sunt la fel de faimoase precum vedetele care cântă rap sau jucătorii din NBA, au reuşit să facă primul milion de dolari când aveau aproximativ 20 de ani.

Jon Koon – milionar la 16 ani

Tatăl lui Jon Koon a fost un mare fan al maşinilor. Tânărul se tot uita prin revistele auto ale tatălui său din Japonia. Văzând toate modelele elegante din aceste reviste, s-a întrebat cum de nimeni în Statele Unite nu face asemenea modele. Acesta a strâns 5.000 de dolari şi a început să cumpere piese de la furnizori externi, a încheiat un parteneriat cu un mecanic auto şi a început să tuneze maşini cu sisteme audio, cu finisaje foarte moderne şi piese pentru motor. Afacerea lui a început să crească şi mai târziu a devenit principalul furnizor al emisiunii „Pimp My Ride“.
Acesta ar fi putut fi o victimă a succesului său: ideea lui s-a răspândit ca focul, iar astăzi există, în New York, cel puţin 60-70 de firme care se ocupă cu tunatul maşinilor.
În schimb, el a anticipat cum va evolua acest sector şi şi-a deschis propria unitate de producţie. După aceea a intrat în rândul producătorilor de modă, având parteneriate cu designerul italian Domenico Vacca şi cu raperul american Young Jeezy. Jon Koon a făcut primul milion de dolari la 16 ani. Compania sa, TyKoon Enterprises, valorează acum 80 de milioane de dolari, iar în timpul recesiunii profitul său a crescut cu 500%.

Stewart Vernon, milionar din servicii de curăţare a piscinelor

Stewart Vernon a avut spirit anteprenorial de când a fost adolescent. După ce a terminat facultatea, el a vrut să îşi deschidă propria afacere şi a văzut că este nevoie de o îmbunătăţire a serviciilor legate de curăţarea piscinelor.
Astfel, el a folosit banii pe care îi strânsese în timpul facultăţii şi în anul 2001 a cumpărat camioane şi chimicale. Pentru a avea clienţi, el a mers din uşă în uşă, iar în primii patru ani veniturile ASP Pool and Spa s-au dublat anual, ajungând milionar la 25 de ani.
Acum, el şi-a francizat afacerea şi a început să ajute alţi anteprenori să devină milionari, în mai puţin de cinci ani.

Maddie Bradshaw – milionară la 13 ani

Maddie Bradshaw este de părere că familia sa a fost întotdeauna creativă – chiar şi când este vorba de reciclare. Când avea zece ani a vrut să îşi decoreze şifonierul, iar unchiul său care avea o maşină veche de Coca-Cola i-a dat 50 de capace pentru sticle. Aceasta le-a pictat şi le-a pus magneţi, iar unele dintre prietenele ei au primit cadou aceste decoraţii. După aceea, aceste decoraţii au fost transformate în coliere şi Maddie Bradshaw a dus la un magazin de jucării 50 de coliere, care au fost vândute în câteva ore.
Primul milion de dolari l-a făcut la 13 ani, iar compania sa are acum 40 de angajaţi şi vinde peste 60.000 de coliere pe lună, în 2.500 de magazine.

Tad Agoglia şi camioanele uriaşe

Tad Agoglia plănuia să devină preot, după ce şi-a terminat masterul în Teologie. Bunicul său avea un magazin de piese auto în Brooklyn, Tad Agoglia obişnuia să îl ajute. Astfel, dorinţa lui de a ajuta oamenii şi experienţa obţinută în magazinul bunicului său l-au făcut milionar.
Acesta a observat că, în timpul unei furtuni, camioanele nu erau destul de mari pentru a muta dărâmăturile repede. Prin urmare, el a investit 300.000 de dolari în construcţia unor camione imense.
Astfel, el a înfiinţat Disaster Recovery Solutions, care oferă servicii oraşelor lovite de dezastre naturale. Primul milion de dolari l-a făcut la 20 de ani. Probabil, multe persoane s-ar fi oprit aici, dar el a decis să transforme afacerea sa în una nonprofit, numită First Response, care oferă aceste servicii gratuit.

Andreea STOICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII