22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSerdaru, declarat nevinovat

Serdaru, declarat nevinovat

Curtea de Apel Craiova a decis săptămâna trecută, definitiv şi irevocabil, că, dintre cei şapte inculpaţi acuzaţi pentru jaful armat de la Răcari, Costinel Serdaru, zis Amar, este absolut nevinovat.

Jaful armat s-a produs în noaptea de 6 spre 7 martie 2008, în localitatea doljeană Răcarii de Jos. În urma anchetei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi au stabilit că fapta ar fi fost săvârşită de şapte romi: Ion Dumitru, zis Gilbert, Florin Dumitru, zis Rodrigo, Marian Miclescu, zis Demster, Gheorghe Dumitru, zis Romeo, Ilie Dănuţ Miclescu (actualmente Brînduşoiu), zis Salvis, Costinel Serdaru, zis Amar, şi Sorin Sărdaru.

„Poliţişti“ în misiune

În viziunea anchetatorilor, la pontul lui Costinel Serdaru, ceilalţi şase ar fi pătruns în acea noapte în casa lui Constantin Dumitrănoiu, directorul CAR Filiaşi. Cu mănuşi în mâini şi cagule pe faţă, cei şase s-au dat drept poliţişti în misiune, i-au imobilizat pe proprietar şi pe soţia acestuia şi au căutat seiful.
Auzind zgomot, fiul proprietarilor a ieşit să vadă ce se întâmplă, însă a fost împuşcat în mâna dreaptă, cu un pistol cu bile de cauciuc, de unul dintre atacatori. Tânărul împuşcat a necesitat 14 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea rănii provocate de bila de cauciuc. În momentul în care au găsit seiful, agresorii nu s-au chinuit să-l deschidă pe loc, ci l-au luat cu totul. În seiful cu care a fugit grupul de romi se aflau 10.000 de lei şi 1.900 de dolari, conform declaraţiilor păgubiţilor.

La Filiaşi: patru achitaţi, trei vinovaţi

Cei şapte inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii filieşeni în iunie 2008, sub acuzaţiile de tâlhărie şi violare de domiciliu. După aproape zece luni de proces, Judecătoria Filiaşi a dat verdictul.
Instanţa i-a găsit vinovaţi doar pe trei dintre inculpaţi – Ion Dumitru, zis Gilbert, Florin Dumitru, zis Rodrigo, şi Marian Miclescu, zis Demster – care au fost condamnaţi fiecare la câte şapte ani de închisoare. Ceilalţi patru acuzaţi – Gheorghe Dumitru, zis Romeo, Ilie Dănuţ Miclescu, zis Salvis, Costinel Serdaru, zis Amar, şi Sorin Sărdaru – au fost achitaţi, instanţa considerând că nu există probe suficiente care să le ateste participarea la jaful armat.

La Craiova: unul achitat, cinci vinovaţi, altul încă judecat

Procurorii au făcut apel, care s-a judecat la Tribunalul Dolj. Instanţa din strada Brestei a menţinut pedepsele de şapte ani de puşcărie pentru Gilbert, Rodrigo şi Demster. În plus, i-a găsit vinovaţi şi pe doi dintre cei achitaţi la Filiaşi. Este vorba despre Ilie Dănuţ Miclescu, zis Salvis, şi Sorin Sărdaru, care au primit şi ei tot câte şapte ani de puşcărie. A rămas în continuare achitat Costinel Serdaru, zis Amar.
Săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a respins atât recursurile inculpaţilor, cât şi pe cele ale procurorilor. Judecătorii n-au vrut cu nici un chip să-l condamne pe Amar, nici măcar pentru nedenunţarea infracţiunii săvârşite de cei găsiţi vinovaţi, faptă pentru care ar fi putut primi o sancţiune cu închisoarea de la doi la şapte ani.
Cât despre Gheorghe Dumitru, zis Romeo, acesta va fi judecat separat, fiind pe moment „ocupat“ în penitenciarul Butzbach din Germania.

Daune

Odată cu condamnarea autorilor jafului, instanţa a decis irevocabil obligarea lor atât la returnarea sumei furate (10.000 de lei şi 1.900 de dolari), cât şi la plata unor daune morale de 10.000 de lei către familia Dumitrănoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII