12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPetrecere mortală în garsonieră

Petrecere mortală în garsonieră

Un tânăr din Craiova a fost găsit decedat duminică seară de cumnatul său într-o garsonieră din Balş, iar alţi trei tineri erau inconştienţi sau incoerenţi.
Tinerii, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani, din Craiova, au fost găsiţi de proprietar. Cristi P. a venit la imobil deoarece cumnatul său, Constantin Tufaru, nu răspundea la telefon. Proprietarul a sunat la 112, anunţând că tinerii s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon, în locuinţă existând miros de gaze de la un aragaz care ar fi fost lăsat deschis. Sosiţi la faţa locului, membrii echipajului de la Ambulanţă au constatat că unul dintre ei, Constantin Tufaru, de 23 de ani, era decedat, alţi doi tineri erau inconştienţi, iar unul era incoerent. Acesta din urmă le-a declarat medicilor că ar fi consumat substanţe interzise.
„Au fost aduşi azi-noapte (duminică seară – n.r.) la UPU trei tineri, suspecţi de intoxicaţie cu monoxid de carbon. Am înţeles de la poliţişti că altul, pentru că au fost găsiţi patru într-o garsonieră din Balş, ar fi fost mort. Cel care era într-o stare mai bună le-a spus colegilor de pe Salvare că au consumat substanţe interzise, că au prizat ceva pe nas. Noi am descoperit un praf alb pe nara stângă a unuia dintre ei şi am recoltat probe pentru examenul toxicologic. Nu ştim, deocamdată, despre ce substanţă este vorba şi nici dacă starea lor şi decesul prietenului lor au fost cauzate de consumul de substanţe interzise sau de monoxidul de carbon“, a declarat Ecaterina Buzău, medic de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.
Aceasta a precizat că, după acordarea tratamentului de urgenţă, unul dintre cei trei tineri care au ajuns la spital a fost lăsat să plece acasă, ceilalţi doi fiind internaţi la ATI, în stare de comă. „Starea celor doi este în continuare gravă, ei având încă momente de inconştienţă“, a mai spus Ecaterina Buzău, precizând că tinerii sunt extrem de agitaţi atunci când îşi revin din comă, manifestare specifică persoanelor consumatoare de substanţe interzise.
Poliţiştii din Olt au declanşat o anchetă pentru a afla cu exactitate cauzele tragediei şi s-a dispus efectuareA necropsiei persoanei decedate. „Nu putem preciza care este cauza decesului până nu vom avea rezultatul necropsiei şi nu ne putem pronunţa nici cu privire la substanţa interzisă, consumată de tineri. La verificarea garsonierei în care au fost descoperiţi cei trei tineri din Craiova, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani, a fost găsită o cutie cu inscripţia OCB, filtre de ţigări şi o bancnotă sub formă de ţigară, lipită cu scoci, de aici şi concluzia că s-au consumat substanţe interzise“, a declarat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. Cei trei tineri care au petrecut în garsoniera din Balş alături de Constantin  Tufaru sunt Victor Găliceanu, de 18 ani, Darius Vlăescu, de 20 de ani, şi Mihai Popescu, de 23 de ani. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Claudia Radu, oamenii legii nu au mai fost sesizaţi de către medici cu privire la cazuri de persoane ajunse la spital ca urmare a consumului de substanţe interzise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII