10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Coldplay vine cu un album conceptual
Solistul trupei Coldplay, Chris Martin, a anunţat că noul album al trupei va fi conceptual şi va fi produs de Brian Eno, muzicianul care a lucrat multă vreme cu cei de la U2, relatează presa internaţională.
„Tema care va uni piesele de pe disc este despre doi oameni, doi străini care se întâlnesc într-un moment greu, de rătăcire, şi care decid să-şi continue drumul împreună“, a explicat Martin, la BBC.
Albumul, al cincilea din discografia trupei, va fi primul lansat de Martin şi colegii săi la Universal Music, casă de discuri cu care au încheiat, anul acesta, unul dintre cele mai bănoase contracte din istoria muzicii.
Trupa de rock alternativ Coldplay s-a înfiinţat în 1998, la Londra, şi este în prezent unul dintre cele mai populare nume ale muzicii mondiale. Ultimul album de studio al trupei, „Viva La Vida Or Death And All His Friends“, s-a clasat pe primul loc în topul celor mai vândute albume la nivel mondial în 2008, potrivit statisticilor Federaţiei Internaţionale a Industriei Fonografice.
NewsIn

Andy Fletcher de la Depeche Mode revine în România ca DJ
Andy Fletcher, membru fondator al legendarei trupe Depeche Mode, revine în Bucureşti cu un show ce va avea loc pe 29 ianuarie 2011, la The Ark Underground, în cadrul unui eveniment organizat de club şi susţinut de Emagic.
„Deşi concertele şi sesiunile de studio cu Depeche Mode îi ocupă cea mai mare parte a timpului, Andy a reuşit totuşi să găsească şi câteva momente de răgaz pentru a se dedica unor proiecte pe cont propriu: a înregistrat un album solo ce cuprinde cover-uri interpretate chiar de el, alături de Alan Wilder şi Martin Gore la pian, a înfiinţat o casă de discuri, Toast Hawaii – care s-a ocupat de debutul trupei Client, şi a susţinut show-uri de DJ în cluburi din toată lumea“, se arată în comunicat.
Considerat liantul dintre Dave Gahan şi Martin Gore de-a lungul celor 30 de ani de carieră, Andy Fletcher – sau Fletch, cum îi spun fanii – a contribuit activ la succesul Depeche Mode, atât pe plan muzical, cât şi managerial. Artistul s-a implicat şi în activitatea financiară a formaţiei, fiind coordonatorul unuia dintre cele mai ambiţioase şi profitabile turnee Depeche Mode, „Devotional Tour“, din 1993.
NewsIn

Geanina Varga face cozonaci de Crăciun
Geanina Varga, prezentatoarea Focus Sport, se pregăteşte cum se cuvine de Sărbătorile care bat la uşă.
„De regulă, mama mea este cea care se ocupă cu pregătirea preparatelor tradiţionale. Anul acesta însă, mi-am propus să-i dau o mână de ajutor şi să mă ocup de prepararea cozonacilor. În ceea ce priveşte decoraţiunile pentru brad, optez întotdeauna pentru culorile tradiţionale roşu şi auriu. Voi petrece Crăciunul alături de familie şi voi retrăi atmosfera Sărbătorilor din copilărie alături de fiul meu, Patrick“, mărturiseşte frumoasa prezentatoare.
Mirela MARINESCU

Alice Cooper, Neil Diamond şi Tom Waits, în Rock and Roll Hall of Fame
Neil Diamond, Alice Cooper şi Tom Waits se numără printre cei care vor fi admişi anul viitor în Rock and Roll Hall of Fame, muzeul american care adună valorile cu cea mai mare influenţă în industria muzicală, relatează presa internaţională.
În vârstă de 69 de ani, Diamond s-a declarat bucuros că i se face această onoare cât încă mai este în viaţă, în timp ce Alice Cooper, unul dintre simbolurile rock-ului, spune că toţi anii de dinaintea intrării sale în Rock and Roll Hall of Fame au reprezentat un „joc al aşteptării“.
Criterul minim pentru intrarea în Rock and Roll Hall of Fame este ca trupa sau artistul să aibă cel puţin 25 de ani de la lansarea primului disc oficial. De selectarea şi evaluarea candidaturilor se ocupă un grup de 500 de experţi în rock, iar acceptarea în galeria legendelor muzicii se oficializează prin expunerea unei imagini în muzeul dedicat din Cleveland, Ohio.
Ceremonia dedicată celor trei muzicieni va avea loc pe 14 martie, la New York.
NewsIn

„Le Concert“ al lui Radu Mihăileanu, nominalizat la Globul de Aur 2011
Pelicula „Le Concert“ (Concertul), regizat de Radu Mihăileanu, se numără printre producţiile nominalizate la categoria Cel mai bun film străin a premiilor Globul de Aur 2011, potrivit deciziei Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, care a fost făcută publică marţi.
Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unei gale programate pe 16 ianuarie 2011.
În februarie, „Le Concert“ a câştigat două premii César.
Pelicula lui Mihăileanu este o coproducţie Franţa-România-Belgia-Italia. Scenariul filmului prezintă viaţa unui dirijor al orchestrei Teatrului Balşoi, care îşi pierde postul în timpul regimului sovietic, când refuză să concedieze angajaţii evrei. După 25 de ani, dirijorul are şansa de a reveni pe scenă, după ce pune mâna pe o invitaţie pentru un concert la Teatrul Chatelet din Paris.
NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU