17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvernul continuă construirea de cămine culturale

Guvernul continuă construirea de cămine culturale

Guvernul a aprobat prelungirea cu cinci ani a Programului naţional pentru construirea de cămine culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea construcţiei căminelor de drept public din mediul rural şi mic urban.
Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006 privind înfiinţarea, organizarea şi desfăşurarea activităţii aşezămintelor culturale, potrivit unui comunicat emis de MDRT.
„Pentru a putea beneficia de finanţare în cadrul Programului, autorităţile administraţiei publice locale, singure sau în parteneriat cu alte autorităţi publice ori cu organizaţii neguvernamentale din ţară sau din străinătate, elaborează şi propun, pe baza unei documentaţii justificative, proiecte care trebuie să fie însoţite de programe şi proiecte culturale desfăşurate pe o perioadă de minimum trei ani, precum şi de garanţia asigurării unei finanţări, din surse proprii sau atrase, de minimum 10% din valoarea totală a proiectului pentru construcţie, reabilitare, modernizare, dotare şi/sau finalizare a lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale“, se arată în comunicat.
MDRT va finanţa activităţile de proiectare, construire şi dotare de sedii pentru aşezăminte culturale din mediul rural şi mic urban, în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul mic urban.
Pentru implementarea programului va fi constituită o comisie de evaluare şi selecţie a proiectelor, formată din câte un reprezentant al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, al Asociaţiei Comunelor şi al Asociaţiei Oraşelor din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII