5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBrazii de Crăciun, prea scumpi pentru slătineni

Brazii de Crăciun, prea scumpi pentru slătineni

Deşi, de câteva zile, în pieţele din Slatina au apărut la vânzare brazi, oamenii nu se grăbesc să cumpere. Comercianţii spun că nu au clienţi, în timp ce cumpărătorii se plâng de preţurile foarte mari.

În pieţele din Slatina au început să apară primii brazi de Crăciun. Cu toate că Sărbătorile de iarnă bat la uşă, iar oferta comercianţilor pentru brazi şi molizi este extrem de redusă, slătinenii nu vor să cumpere pomul de iarnă.
Aceştia se plâng de faptul că preţul brazilor sau al molizilor este mult prea mare. „Nu îmi permit să scot atâţia bani din buzunar pentru un brad, este mult prea scump. Dacă ar fi să cumpăr unul, nu aş da mai mult de 50-70 de lei pe el“, a spus o pensionară.
Preţul brazilor sau al molizilor de import variază între 100 şi 110 lei. Cel al brazilor în ghiveci porneşte de la 100 şi ajunge până la 170 de lei.
Comercianţii sunt dezamăgiţi de modul cum merg vânzările. „Avem brazi de import. Sunt aduşi din Italia, dar până acum am vândut doar vreo trei. Vânzările merg foarte slab“, s-au plâns comercianţii.
Direcţia Silvică Olt nu va comercializa în acest an nici un brad din pepiniera proprie.  

Controale

Zilele acestea, poliţiştii şi inspectorii Ocolului Silvic Slatina vor efectua numeroase controale în judeţul Olt, pentru a-i depista pe cei care comercializează ilegal brazi de Crăciun. Oamenii legii avertizează că sancţiunile pentru cei care un respectă legea vor fi destul de mari. „Tăierea ori însuşirea, fără drept, de arbori ornamentali sau pomi de iarnă din pădurile proprietate de stat sau privată ori de pe terenuri cu vegetaţie forestieră din afara fondului forestier naţional sau vânzarea ori transportul acestora fără să fie însoţiţi de documente legale de provenienţă se sancţionează cu închisoare de la două la şase luni sau cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei“, a declarat comisar Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU