22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFiecare copil merită un cadou de Crăciun

Fiecare copil merită un cadou de Crăciun

Întotdeauna, în zilele premergătoare Crăciunului simţim nevoia să fim mai buni, mai darnici şi să facem ceva care să concretizeze aceste dorinţe ale noastre. Aceeaşi dorinţă i-a animat şi pe cei din Poşta Română, care, încurajaţi şi de succesul obţinut în recenta campanie de colectare de cărţi pentru bibliotecile unor şcoli de la ţară, au decis să treacă la fapte.
Gândul cel bun al poştaşilor se îndreaptă de această dată spre copiii cei mai defavorizaţi, cei aflaţi în casele de copii şi orfelinate, copii care nu au pentru ce să-şi pregătească în seara de Ajun ghetuţele şi ciorăpeii în care Moşul să le lase darurile, pentru că, niciodată, nici un Moş nu a avut timp să treacă pe la ei. Copii fără copilărie şi fără surâs, dar care, ca toţi copiii din lume, au dreptul ca, măcar o dată în an, să fie fericiţi şi să se bucure de un dar primit, de o jucărie nouă. Pentru aceştia, în fiecare oficiu poştal din toate oraşele României a fost montată o cutie. Dacă priviţi prin casele dumneavoastră şi vedeţi că, odată cu creşterea copilului au rămas jucării care acum nu îşi mai au rostul, faceţi-vă timp să le aduceţi în cutia din cel mai apropiat oficiu poştal! Salariaţii Poştei se vor ocupa de ele, le vor împacheta frumos şi vor avea grijă să ajungă în dar unui copil care, poate, nu a avut parte niciodată de nici o jucărie.
Păpuşa, ursuleţul sau maşinuţa care sunt depozitate pe undeva, uitate şi părăsite, care au adus cândva bucurie copilului dumneavoastră, dar care acum şi-au pierdut farmecul sau pentru care copilul a devenit prea mare, pot să prindă iar viaţă în mâna altui copil. Dacă vreţi să vă învăţaţi copilul ce înseamnă dărnicia şi dăruirea din suflet, aveţi acum prilejul să o faceţi: îndemnaţi-l să aducă el, cu mâna lui, o jucărie în dar pentru alt copil! Explicaţi-i că sunt copii care au şi mai puţin şi că pot să le facă acestora un dar de Crăciun. Dacă în felul acesta veţi obţine un zâmbet de la copilul dumneavoastră, veţi avea un dublu câştig: pe el îl veţi învăţa ce înseamnă omenia, iar alt copil se va bucura de Sărbători.
Chiar dacă acum e criză şi ne simţim mai puţin bogaţi, priviţi cu atenţie în jur şi veţi vedea că întotdeauna există cineva mai sărac şi cu mai multe nevoi, pe care îl puteţi ajuta cu un efort atât de mic: să duceţi o jucărie veche, dar care este încă în stare bună, într-un oficiu poştal!
Au început să răsune colindele şi ne pregătim să ne împodobim casele şi sufletele pentru Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului. Una dintre colinde ne îndeamnă „şi nu uita când eşti voios, române, să fii bun!“. Să fim cu toţii mai buni şi să sprijinim iniţiativa plină de omenie a poştaşilor! Să ne amintim că ei sunt cei care în fiecare zi, fie că este cald sau frig, iarnă sau vară, aduc veştile în casele noastre şi că, modeşti şi tăcuţi, fac atât de multe lucruri pentru noi. Acum, când ne cer ceva – şi nu cer acest lucru spre propriul lor folos – putem şi noi să-i ajutăm în campania lor de colectare de zâmbete de la copiii sărmani.

Poşta Română

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU