15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVameşii sunt alertaţi de pesta porcină din Serbia

Vameşii sunt alertaţi de pesta porcină din Serbia

Alertă în vămile din România, care fac legătura cu Serbia, din cauza unui focar de pestă porcină cu care vecinii noştri se confruntă. De câteva zile, în Serbia a apărut un focar de pestă porcină, fiind înregistrate cazuri de animale bolnave.
„Am cumpărat din Serbia suc, detergent, caşcaval, ouă pentru că sunt aproape la jumătate de preţ faţă de cele din magazinele noastre. Noi creştem porc şi nu cumpărăm carne“, a spus Ion Ghebaură.
Inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi Siguranţa Alimentelor din Mehedinţi efectuează controale atât în vamă, cât şi în fermele din Mehedinţi şi târguri.
„Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi împreună cu lucrătorii din vamă îi avertizează pe cei care merg în Serbia să cumpere alimente să nu îşi procure carne de porc, ca urmare a infestării cu pestă porcină. Se fac controale atât în vamă, cât şi în târgurile din Mehedinţi, iar fermele de porci din judeţ au primit înştiinţare scrisă să efectueze teste atât animalelor vii, cât şi cărnii. În Serbia există un focar de pestă porcină şi au fost înregistrate cazuri de animale bolnave“, a declarat Adriana Ganea, purtător de cuvânt la DSV Mehedinţi.
Cei care au trecut ieri prin Vama PF I pentru a cumpăra alimente din Serbia nu au putut să se aprovizioneze şi cu carne de porc, introducerea acesteia în ţară fiind strict interzisă.
„Controalele în Vama Porţile de Fier I au fost sporite considerabil, nimeni nu trece fără să fie verificat. Este strict interzisă trecerea prin vamă cu carne şi împreună cu inspectori de la DSV Mehedinţi vom efectua controale“, a declarat Irinel Coman, comisar în cadrul Vămii PF I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS