6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPensionarii se împrumută pentru Sărbători

Pensionarii se împrumută pentru Sărbători

Pensionarii din Mehedinţi care au venituri prea mici ca să poată pune pe masa de Sărbători toate cele cuvenite apelează la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP). De la începutul lunii decembrie, ei au mers să ceară ajutor şi se împrumută atât cât se poate.
Dacă până acum pensionarii se împrumutau pentru a-şi cumpăra lemne de foc sau pentru medicamente, acum ei o fac pentru a-şi asigura cele necesare pentru masa de Crăciun şi Anul Nou.
„Nu îmi permit din pensia mea mică să cumpăr tot ce este necesar pentru Sărbători şi mă împrumut la Casa de Ajutor Reciproc, apoi dau banii înapoi. Nu pot să le cer copiilor să îmi dea ei bani, că nici ei nu au şi nici să mă duc pe capul lor de Sărbători nu vreau. Toată viaţa am făcut Sărbătorile la mine acasă şi nu mi-a lipsit nimic. Sper ca şi acum să pot să pun pe masă măcar ce este tradiţional“, a spus Maria Istodor, pensionară.
În ultimele zile a crescut numărul celor care solicită acordarea unui ajutor rambursabil. Oamenii se împrumută pentru a avea bani pentru cumpărăturile de Sărbători.
„Numai în primele două zile ale lunii curente s-au prezentat peste 200 de pensionari, membri ai Casei, pentru obţinerea de împrumuturi. Majoritatea au luat bani pentru a-şi cumpăra cele necesare Sărbătorilor de iarnă“, a spus un membru consilier al CARP Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS