9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnare cu executare pentru Buşe

Condamnare cu executare pentru Buşe

Autorul accidentului produs pe 1 ianuarie 2009, în urma căruia şi-au pierdut viaţa două persoane, a fost condamnat şi pentru furturile comise în timp ce era judecat pentru ucidere din culpă. Pentru uciderea a două persoane, acesta a făcut câteva luni de arest, iar pentru furt, dacă va menţine Curtea de Apel Craiova sentinţa dată de Judecătorie, va trebui să execute trei ani şi jumătate de închisoare.

Alin Constantin Buşe, de 20 de ani, a încărcat într-un microbuz, în dimineaţa zilei de 1 ianuarie 2009, peste 500 de litri de motorină de la SC Tifco SRL, unde lucra ca agent de pază, s-a urcat la volan şi a pornit către Craiova, deşi nu avea permis de conducere. Pe bulevardul Nicolae Titulescu a pierdut controlul direcţiei, a intrat pe contrasens şi a lovit în plin un Matiz condus în regim de taxi de Gheorghe Dinu, de 56 de ani, din Craiova. În urma impactului, taximetristul a decedat pe loc, iar pasagerul de pe locul din dreapta faţă, Alin Gigi Florea, de 23 de ani, tot din municipiu, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă, unde, o zi mai târziu, a decedat din cauza rănilor suferite.
După accident, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pe Buşe şi au întocmit pe numele acestuia un dosar penal pentru furt, conducere fără permis şi ucidere din culpă. A fost arestat preventiv abia pe 6 ianuarie, după ce a fost reanalizat materialul de urmărire penală. După trei cereri de înlocuire a măsurii arestării preventive, toate admise de Judecătoria Craiova, dar respinse la recurs de Tribunalul Dolj, pe 14 iulie 2009 Buşe a fost eliberat din arest. Procurorii şi judecătorii urma să afle că, odată scăpat din arest, Buşe nu s-a cuminţit, ba din contră, a comis mai multe spargeri de autovehicule în Bănie, ultima cu câteva zile înainte să fie condamnat pentru uciderea celor doi oameni.
    La un an de la producerea accidentului, Buşe a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă, iar pentru conducere fără permis la un an. Pentru furt, Buşe a mai fost condamnat la trei ani de detenţie, iar în final judecătorii au dispus ca inculpatul să execute trei ani de închisoare cu suspendare.

De la ucidere din culpă la furt calificat

Pe 1 decembrie 2009, o patrulă de poliţişti a prins pe strada Basarabia din Craiova trei tineri – pe Alin Buşe, Constantin Asoltanei şi Leontin Vasiluţă – care aveau asupra lor mai multe bunuri sustrase din două autoturisme pe care le spărseseră. Poliţiştii au dispus reţinerea celor trei şi i-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat şi port ilegal de armă albă, însă procurorul a dispus cercetarea lor în stare de libertate. În ianuarie 2010, cu o săptămână înainte să afle hotărârea Judecătoriei Craiova în dosarul de ucidere din culpă şi furt, Alin Buşe a mai spart o maşină. Mai exact a spart geamul unui Hyundai SantaFe parcat pe strada Parcului şi a furat un GPS. De data aceasta, tânărul a fost arestat preventiv, iar pe 26 ianuarie, cei trei au fost trimişi în judecată.
Judecătoria Craiova l-a condamnat de data aceasta la trei ani şi şase luni de închisoare pentru furt şi furt calificat. Buşe a atacat cu apel hotărârea Judecătoriei Craiova, apel care s-a judecat la Tribunalul Dolj. Instanţa i-a respins apelul şi a menţinut starea de arest a inculpatului, care este încă după gratii.
Buşe a făcut recurs, iar în prezent dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Craiova, următorul termen fiind fixat pentru 14 decembrie.
Dosarul în care Buşe este judecat pentru ucidere din culpă, furt şi conducere fără permis este pe rolul Tribunalului Dolj, procurorii făcând apel împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova.

Încă doi condamnaţi

Judecătoria Craiova i-a condamnat şi pe partenerii cu care Buşe a comis furturile. Asoltanei a primt doi ani de închisoare cu executare, iar Vasiluţă un an şi şase luni de închisoare. Acesta din urmă a fost mai norocos, pentru că judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII