22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătaie între deţinuţi şi gardieni în penitenciar

Bătaie între deţinuţi şi gardieni în penitenciar

http:http://www.youtube.com/watch?v=TqhVxcY7qwo
Doi gardieni şi doi deţinuţi din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova au ajuns luni la Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu multiple leziuni, după ce au fost implicaţi într-o bătaie în secţia de detenţie a penitenciarului.
În conflict a mai fost implicat un angajat al penitenciarului.
„Incidentul a avut loc luni după-amiază, în jurul orei 16.30, când doi dintre deţinuţi şi-au exprimat dorinţa de a sta în aceeaşi cameră. Cum acest lucru nu a fost posibil, ei au început să lovească angajaţii penitenciarului. Pentru a le imobiliza pe cele două persoane private de libertate a fost necesară intervenţia grupei de intervenţie a penitenciarului“, a declarat Denisa Ganea, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova.
Cei doi deţinuţi implicaţi în incident sunt fraţi – Mihăiţă Ştefan Plugaru, de 26 de ani, condamnat de prima instanţă la opt ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, şi Petre Plugaru, de 24 de ani, condamnat la trei luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Pedepsele acestora nu sunt definitive. În timpul altercaţiei, Mihăiţă Ştefan Plugaru a încercat să îl lovească în faţă pe şeful de tură al gardienilor, însă l-a rănit la nas pe unul dintre membrii grupării de intervenţie a penitenciarului. Ca să îi potolească pe deţinuţi, gardienii au folosit spray-urile lacrimogene şi bastoanele pe care le au în dotare. „Cei doi pacienţi de la penitenciar prezentau mai multe leziuni provocate prin violenţă. Primul pacient suferea un traumatism piramidă nazală cu epistaxis anterior, iar celălalt – un traumatism mână dreaptă, care în urma examenului ortopedic s-a dovedit a fi fractură fără deplasare, care a necesitat imobilizare cu o atelă gipsată“, a declarat medic Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.
Cel de-al treilea gardian a suferit un hematom de 3-4 centimetri în regiunea frontală stânga, acesta prezentându-se la cabinetul medical.
Şi cei doi deţinuţi au suferit leziuni, Petre Plugaru ajungând la spital cu politraumatism prin agresiune fizică, traumatism cranio-cerebral acut, contuzie simplă perete toracic posterior, iar fratele său, Ştefan Mihăiţă, a suferit o plagă contuză în regiunea occipitală şi una în zona toracelui. Celor doi fraţi le-au fost întocmite rapoarte de incident, iar judecătorul delegat pentru executarea pedepselor a primit şi el o informare cu privire la altercaţia din spatele gratiilor.
De când au fost transferaţi din arestul IPJ Dolj şi până luni, cei doi nu au mai fost implicaţi în nici un scandal.

Incidente greu de evitat

Angajaţii Penitenciarului Craiova au mai precizat că astfel de incidente pot fi cu greu evitate, mai ales că multe dintre persoanele care îşi ispăşesc pedepsele sau sunt arestate preventiv sunt violente şi imprevizibile.
Ultimul incident a fost înregistrat în Penitenciarul Craiova la începutul lunii iulie, când asupra unui agent au fost găsite un telefon mobil şi un încărcător, deşi accesul cu telefoane mobile în puşcărie este strict interzis. Din primele verificări ale procurorilor s-a stabilit că, probabil, agentul ducea telefonul unui deţinut. Procurorii au deschis o anchetă pentru a stabili la ce deţinut trebuia să ajungă telefonul mobil, cum a fost introdus în penitenciar şi, mai ales, ce trebuia să primească agentul în schimbul aparatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII