14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova a avut cel mai mare punctaj la rezidenţiat

Craiova a avut cel mai mare punctaj la rezidenţiat

293 dintre cei 401 absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova au promovat concursul de rezidenţiat din acest an. Unii au ales să-şi definitiveze pregătirea profesională în Craiova, înscriindu-se la repartizarea pe locurile de rezidenţi de aici, desfăşurată în weekendul trecut la Direcţia de Sănătate Publică Dolj.
În Craiova, au fost puse la dispoziţie 161 de locuri pentru absolvenţii de medicină din întreaga ţară. Dintre acestea, cele mai multe sunt în medicină de familie (50), anestezie terapie intensivă (10), radiologie şi imagistică medicală (8), obstetrică-ginecologie (8), pediatrie (7), psihiatrie (6) şi interne (6).
Craiova nu a avut, în schimb, locuri pentru medicină dentară şi farmacie, astfel că absolvenţii din Craiova ai profilurilor respective care au promovat examenul de rezidenţiat au fost obligaţi să aleagă pentru pregătire alte centre universitare din ţară. „Şase dintre cei 29 de absolvenţi de medicină dentară şi 14 dintre cei 20 de absolvenţi de farmacie din Craiova au promovat rezidenţiatul. Aceştia se vor pregăti în continuare în alte centre universitare din ţară, pentru că la noi nu sunt locuri“, a declarat Victoria OIaru, şeful Serviciului RUONS din cadrul DSP Dolj.
Per ansamblu, absolvenţii UMF Craiova s-au prezentat bine la examenul de rezidenţiat din acest an, comparativ cu anii trecuţi. De altfel, cel mai mare punctaj pe ţară la examenul de rezidenţiat din acest an a fost obţinut de o absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova. Anca Papară-Voica a obţinut 907 puncte şi a ales să-şi desăvârşească pregătirea la Bucureşti în specialitatea cardiologie.
Emoţiile candidaţilor s-au încheiat odată cu repartizarea pe specializări. În perioada 7-15 decembrie va avea loc încadrarea în muncă a rezidenţilor care au ales pentru pregătire centrul universitar Craiova, iar pe 16 decembrie – alegerea stagiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII